Au dat 4 goluri, o bară pe “Allianz”, dar au pierdut

Clujul a reuşit să deschidă scorul cu Bayern, dar apoi şi-a dat două autogoluri stupide.

“În fotbal, îţi mai trebuie şi bulan, poţi să fii tu antrenorul-antrenorilor!”. Acesta e crezul lui Sorin Cîrţu, însă tehnicianul campioanei n-a crezut că poate primi o palmă atît de dureroasă din partea Fortunei într-un meci pe care l-a aşteptat ca o revanşă personală după 28 de ani.

Cîrpită şi fără rezerve, Bayern a părut prada perfectă ivită la timp în calea clujenilor, pentru a domoli din bulimia rezultatelor din Liga 1, după impresia pozitivă arătată la Roma. Un start timid a înfrînat acţiunile “feroviarilor” la poarta lui Butt, dar nici “roşiii” lui Van Gaal nu au fost mai breji, încurcîndu-se în defensiva supraaglomerată a românilor.

O partidă încîlcită s-a aprins ca un fitil după lovitura liberă înşelătoare a lui De Zerbi, care a fost urmărită şi fructificată de Cadu (28). O dedicaţie “specială” pentru camera TV şi cei 64.000 de nemţi au înmărmurit la fiesta albăstrie din teren.

Apocalipsa în variantă clujeană

În doar patru minute, a venit Apocalipsa pentru CFR. Soarta le-a jucat elevilor lui Cîrţu cea mai urîtă festă cu putinţă. O centrare anemică a lui Kroos s-a lovit de piciorul căpitanului Cadu şi l-a păcălit pe Stăncioiu (32). A fost primul semn. Alte cinci minute şi “tonto-golul” lui Bănel de pe “Bernabeu” a pălit în faţa reluării lui Panin, după cornerul lui Badstuber (37). Şi ca totul să fie un scenariu horror de box-office, Traore a lovit din nou bara, în ultima secundă a primei reprize!

În zadar a încercat Sorinaccio să schimbe ceva după pauză. Hora a tras perfect, dar Butt a deviat peste bară (71). O nouă secvenţă din comedia erorilor a pecetluit soarta la Munchen. Kroos a tras cu sete, Stăncioiu a respins pînă la Cadu, care a degajat strîmb în picioarele lui Gomez. Mingea s-a scurs anemic în poarta, iar nemţii s-au bucurat moderat. Golul lui Culio a mai îndulcit din amarul unei sinucideri în direct. Cinci minute de speranţă s-au scurs rapid fără vreun efect pe tabelă. A fost seara în care Cîrţu şi ai lui s-au logodit cu neşansa.

Am fost norocoşi în acestă partidă, trebuie s-o recunosc. Cred, totuşi, că am meritat să cîştigăm în acestă seară
Louis van Gaal, antrenor Bayern

Nu sînt supărat pe Traore. E de apreciat faptul că ajunge în aceste situaţii de a marca. Alţii nu reuşesc nici măcar asta
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR

“O parte din clujeni joacă doar pentru ei, pentru a fi vînduţi. CFR e singura echipă care a luat trei goluri de la unii care nu au tras nici un şut pe spaţiul porţii!”
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

Victoria lui Basel la Roma e a doua veste proastă a serii. Oricine poate termina acum pe locul secund”
Arpad Paszkany, patron CFR

INBOX
– CFR a jucat la Munchen în al treilea echipament, un albastru deschis, aproape identic cu al rivalei lui Bayern, TSV 1860.
– Van Gaal nu s-a ridicat deloc de pe bancă pentru a da indicaţii echipei sale, în timp ce Sorinaccio a rămas permanent în picioare lîngă marginea terenului.
– Nuno Claro a fost pedepsit după gafele incredibile de la Vaslui şi i-a cedat locul în poartă lui Stăncioiu, aflat la meciul de debut din actualul sezon al Ligii Campionilor.
– Cîrţu a cedat nervos în minutul 58, după ce Hora a greşit o centrare. Tehnicianul s-a întors spre bancă şi a urlat vehement, dar s-a calmat rapid.

ADVERSARI / ROMA – BASEL 1-3.Tupeu elveţian
FC Basel a arătat aseară ce înseamnă să n-ai inhibiţii. Pe Olimpico a jucat deschis şi maniera curajoasă de a aborda partida i-a fost răsplătită cu toate punctele puse în joc: 3-1 contra favoritei Roma. Elveţienii au profitat din plin de spaţiile largi lăsate de gazde în defensivă. Mai întîi a punctat Frei, iar după ce amfitrionii au replicat prin Borriello, Inkoom a făcut 2-1. Lobonţ: uneori a fost ezitant, dar nu i se poate imputa nici unul dintre golurile încasate. În partea secundă, Taddei l-a avut pe 2-2 în picior, însă a trimis balonul în bară. De înscris, au înscris tot oaspeţii: Cabral, în prelungiri. Surpriza era perfectă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s