Nu depinde de Munchen

Deşi au pierdut trena campionatului, activitatea lui “Sorinaccio” va fi analizată abia în pauza competiţională.

Sorin Cîrţu s-a decis să-şi joace toţi aşii pe care-i are în mînă pentru a lăsa o impresie bună cu Bayern şi a risipi din imaginea dezastrului de la Vaslui. Sosit încă de sîmbătă în capitala Bavariei, alături de preşedintele Mureşan, tehnicianul a analizat în detaliu minusurile echipei bavareze.
Deşi s-a speculat că o nouă înfrîngere la scor astăzi i-ar fi fatală lui Cîrţu, antrenorul are creditul şefilor pînă la iarnă. “Nu e în pericol nici un post, Cîrţu are un mandat ferm pînă la iarnă. Atunci se va analiza activitatea sa şi în funcţie de şansele echipei la titlu, se va decide sau nu păstrarea sa”, a povestit un apropiat al conducerii feroviare. De altfel, imediat după “umilinţa” de la Vaslui, Paskzany i-a acordat un vot în alb lui Cîrţu: “Am văzut o altă faţă a echipei, mult mai ofensivă, deci nu cred că Sorin Cîrţu e principalul vinovat. Unii dintre jucători sînt labili psihici, iar alţii delăsători”.
Mutările lui Cîrţu
“Sorinaccio” va inova în fiecare compartiment, urmînd ca Tony şi Piccolo să fie titularizaţi din primul minut în locurile lui Panin, respectiv Hugo Alcantara. La mijloc, Emil Dică va fi mutat în banda dreaptă, urmînd să-i facă loc în centrul liniei mediene lui Rafael Bastos, pentru apariţii surprinzătoare în ofensivă. După ultimele evoluţii fără cusur din Liga 1, Roberto de Zerbi îl va ajuta pe Traore în atac.

20.000 de euro pe lună
cîştigă Cîrţu la CFR, cît timp echipa e angrenată în Liga Campionilor, apoi angajamentul său fiind de doar 15.000 pe lună

– Arpad Paszkany a lipsit aseară la dineul oficial şi va sosi abia astăzi la Munchen de la Stuttgart, unde a fost reţinut cu afaceri
Oficialii clujeni l-au invitat la meci pe primarul oraşului, Sorin Apostu şi pe prefectul Florian Stamatian, care au venit în charterul echipei.
Cîţiva juniori talentaţi ai clubului vor încuraja echipa din tribună, ei făcînd deplasarea cu autocarul echipei
– “Cred că Schweinsteiger va putea juca din primul minut”, a răspuns Van Gaal cînd a fost chestionat dacă vedeta nemţilor va fi în teren.
2.500 de fani i-au aplaudat luni pe jucătorii lui Bayern la antrenament, după victoria clară cu Hannover 96, scor 3-0


Nemţii încrezători
Cu şase puncte în grupă, Bayern îşi face deja planuri pentru “optimi” chiar înaintea confruntării cu CFR. “Vreau să cîştigăm neapărat pentru a rezolva într-o proporţie destul de mare calificarea în optimile Ligi”, a spus portarul Butt, completat de atacantul Mario Gomez: “E normal, după ce am reuşit trei goluri în Bundesliga, să-mi doresc să înscriu din nou şi în Liga Campionilor. Totuşi, nu asta ar conta cel mai mult, ci o victorie care să ne aducă 9 puncte în grupă”.

Van Gaal şi Regele
Van Gaal i-a ridicat o odă lui Gheorghe Hagi la conferinţa de presă. Întrebat despre jucătorul român care i-a rămas în memorie, Van Gaal nu a ezitat. “Hagi e cel mai bun jucător român fără îndoială. El a apărut exact cînd a fost momentul potrivit în fotbal! Şi să vă spun ce am păţit cu el. Eram în Portugalia la un meci de binefacere, eram antrenorul său, iar el a venit înainte la mine şi mi-a zis clar: “Mister, vreau să joc 60 de minute!”. Vă daţi la seama vîrsta lui! A, apropo. Meciul dura 60 de minute şi aveam 30 de jucători de rulat. Ăsta e Hagi!”, a spus Van Gaal.

Talismanul Mitică
Ca să aibă noroc în confruntarea cu gigantul Bayern, clujenii şi-au luat un talisman în avionul de la Cluj: Mitică Dragomir. Cu o pălărie şi palton, Mitică a ieşit voios, însă fără a se lansa în vreun pronostic. Şeful Ligii a fost aşteptat de preşedintele Mureşan la aeroport, el fiind cel care s-a ocupat exclusiv de şederea sa la Munchen. Din delegaţia oficială, au mai făcut parte Sandu Boc şi preşedintele Comisiei de Disciplină, Doru Neagu.

“Clujul va juca defensiv şi va încerca să dea lovitura pe contraatac. E o reţetă pe care o ştim foarte bine din Budesliga, dar sper să le dăm gol destul de repede”
Louis Van Gaal, antrenor Bayern

“Nu e nimeni special de la CFR Cluj, deci va trebui să acordăm o atenţie deosebită tuturor jucătorilor care vor fi pe teren”

“Se ştie deja, echipele româneşti sînt extrem de tehnice. Am văzut meciul Clujul cu Roma şi dacă înscriau la 1-0, cred că altfel era soarta acelei partide. Oricum, CFR e o echipă bună”
Jorg Butt, portar Bayern

“Nu pot să spun că vom avea un meci uşor cu Clujul, dar vom face tot ce depinde de noi să-l cîştigăm”
Mario Gomez, atacant Bayern

INBOX

Preşedintele Iuliu Mureşan şi-a extras favoritul pentru confruntarea de pe Allianz Arena: “Va fi seara lui De Zerbi” Cîrţu va miza pe italian din primul minut, iar Traore va rămîne titular, deşi nu a strălucit în partida cu Vasluiul

Hărţuită şi umilită la Vaslui (3-5), campioana CFR Cluj a fost invizibilă în capitala Bavariei, înaintea confruntării cu Bayern Munchen din Liga Campionilor. La ora prînzului, feroviarii au ajuns pe aeroport într-un anonimat total. Doar patru colecţionari de autografe i- au stopat pe clujeni în goana către autocar.
Primul a ieşit zîmbind Roberto De Zerbi, flancat imediat de preşedintele Iuliu Mureşan. “Sînt sigur de asta, va fi seara lui Roberto. O să vedeţi cum o să-i supună pe nemţi. O să dea şi gol, cum a făcut-o deja în campionat, din lovitura liberă”, a zîmbit şeful clujenilor. În faţa entuziasmului lui “Murinio”, De Zerbi s-a prins rapid în joc: “Dacă preşedintele presimte asta, eu nu pot să-l mai contrazic. Vom face totul să facem o surpriză la Munchen!”.
Pericolul Traore
În schimb, Van Gaal e cu ochii pe perla Clujului, Lacina Traore, care l-a impresionat pe tehnicianul olandez după dooar partide urmărite, Roma-CFR şi Vaslui-CFR. “Am văzut un jucător de 2,03 metri care se mişcă foarte bine, are un control deosebit al balonului. În plus, are o execuţie de cap foarte periculoasă, va trebui să fim atenţi la el”, a spus ieri olandezul. Traore se află deja în atenţia lui Juventus, Napoli, Arsenal, Liverpool şi Hamburg.


20.000 de euro
poate încasa fiecare titular al feroviarilor dacă reuşesc o minune pe “Allianz Arena”.

EXCLUSIV: Stăncioiu, Piccolo şi Bastos, surprizele lui Cîrţu pentru van Gaal!
Cîrţu îl va titulariza pe Eduard Stăncioiu în poartă, după ce Nuno Claro a avut o prestaţie slabă la Vaslui. Piccolo va intra în locul lui Alcantara, în timp ce Bastos va fi titularizat pe postul lui Peralta, jucător ce nu poate evolua în UCL.

Ultimele informaţii din tabăra feroviarilor indică faptul că Sorin Cîrţu va juca deschis pe Allianz Arena şi nu va renunţa la modulul 4-4-1-1 în favoarea unei abordări mai defensive. Iată echipa pe care o va folosi Cîrţu în această seară: Stăncioiu – Panin, Cadu, Piccolo, Rada – E. Dică, Bastos, Kivuvu, Culio – De Zerbi – Traore

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s