Gafele de la Vaslui se decontează la Munchen » Rocadă pentru Ligă

Nuno Claro a gafat impardonabil cu Vasluiul la două goluri, iar Stăncioiu este favorit între buturi pentru meciul cu Bayern.

Gafele portarului Nuno Claro au umilit campioana la Vaslui (3-5). Portughezul a fost de nerecunoscut în Moldova, greşind impardonabil la două goluri. “La golul trei oferit cadou deja totul se terminase. Meciul a fost decis de greşeli individuale”, a amendat şi Sorin Cîrţu prestaţia sub aşteptări a portughezului, care a fost totuşi eroul echipei pe “Olimpico”, cu AS Roma (1-2). Tehnicianul nu va risca cu Bayern şi îl va titulariza pe Stăncioiu, care a fost titular doar în derby-ul Clujului, 1-1 cu “U”.
Suferă pe benzi
“Sorinaccio” s-a arătat dezamăgit de unii jucători, reproşîndu-şi faptul că i-a supraevaluat. Ceea ce a reproşat tehnicianul a fost evoluţia slabă a fundaşilor laterali, Panin şi Rada, dar şi a mijlocaşilor Dică şi Kivuvu, ultimul fiind şi schimbat la pauză. Cîrţu se gîndeşte să-l titularizeze pe Tony pe postul de fundaş dreapta, iar Panin să treacă în banda stîngă în locul lui Rada. În absenţa lui Gabi Mureşan, postul de mijlocaş defensiv ar putea fi acoperit de Tomas Costa.
Traore inexistent
Folosit ca şi vîrf împins împotriva Vasluiului, Lacina Traore a avut o evoluţie ştearsă, nereuşind să perforeze nici măcar o dată de zidul format de Cînu şi Papp, fapt reproşat şi de Cîrţu după partidă. În cele 87 de minute jucate, vîrful “vişiniilor” a izbutit o singură acţiune utilă şi 8 pase reuşite, din cele 15 mingi jucate. Totuşi, Traore are mari şanse să fie titularizat şi cu Bayern, şefii din Gruia intenţionînd să-l vîndă în iarnă.

“Cînd faci cadouri e normal ca rezultatul să fie aşa. Nu poţi oferi şanse unor jucători ca Wesley, Burdujan sau Adailton”

“Nu pot să diger acest rezultat. Mă aşteptam la un rezultat pozitiv, se pare că am supraevaluat echipa. Sînt dezamăgit!”
Sorin Cîrţu, antrenor CFR Cluj

Doar Peralta şi De Zerbi
Argentinianul Sixto Peralta a fost din nou cel mai eficace jucător al clujenilor. “Mumo” a oferit 41 de pase reuşite, 16 acţiuni utile, 6 schimbări de rimt şi 3 driblinguri utile, oferind şi un “assist” la golul lui De Zerbi. Italianul, plasat pe locul 2 după Peralta în clasamentul eficacităţii, a fost singurul care a animat atacul campioanei, cu 2 şuturi pe poartă şi 8 acţiuni utile.

VASLUI – CFR CLUJ
Mingi jucate 474-445
Pase reuşite 298-260
Mingi în zona de pedeapsă 44-35
Şuturi pe poartă 10-6

SONDAJ cfrmania.ro

Pe cine vrei în poartă cu Bayern Munchen?
1. Eduard Stăncioiu 946 (89,9%)
2. Călin Tiut 70 (6.6%)
3. Nuno Claro 36 (3,42%)
Total votanţi: 1052*
*Cifre înregistrate ieri la ora 17:00

INBOX

Paszkany: “Unii sînt labili psihic”

Finanţatorul Paszkany şi-a taxat fără menajamente jucătorii după prestaţia de la vaslui.

Arpad Paskany a explodat după înfrîngerea cu FC Vaslui (5-3). Patronul clujenilor şi-a pus la zid jucătorii, considerîndu-i vinovaţi pentru poziţia echipei din clasament. “Vineri a fost o seară neagră. Am ajuns în partea a treia a clasamentului. Este un coşmar pentru mine, mi-aş dori să mă trezesc dimineaţa şi să spun c-a fost doar un vis urît. Sînt fotbalişti care joacă bine sub comanda unui antrenor, iar alţii care dispar cu un alt antrenor. Astfel, am descoperit că unii sînt labili pshici, alţii sînt delăsători”, a spus Paszkany într-o intervenţie televizată.
Finanţatorul din Gruia a mai anunţat că CFR nu îşi va schimba obiectivul. “Echipa nu îşi poate schimba obiectivul, din moment ce ai cîştigat două eventuri, o Cupă şi o Supercupă. M-am temut şi în acest sezon să nu păţim ca şi după primul event, sperînd că jucătorii şi staful tehnic vor fi învăţat din experienţa neplăcută a acelui sezon. Din păcate, acum situaţia e mai rea decît acum doi ani”, a conchis patronul “vişiniilor”, care îi acordă credit total lui Sorin Cîrţu.

“Sînt optimist pentru meciul cu Bayern. Băieţii vor alerga mai mult şi cred că avem şanse chiar de victorie”

Arpad Paszkany

De ce l-a schimbat pe Mandorlini

Arpad Paszkany a explicat şi motivele pentru care a fost nevoit să-l demită pe italianul Andrea Mandorlini. “A plecat din două motive: a pierdut încrederea vestiarului, iar cînd jucătorii nu mai au încredere într-un antrenor, acesta trebuie să aplece. Apoi, nu mi-a dat nici o speranţă că situaţia se va îmbunătăţi”, a declarat Paszkany. Altfel, Mandorlini e favorit pentru prelua banca tehnică a lui Torino, formaţia de Serie B care speră să promoveze în acest sezon.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s