“Vişiniii” joacă astăzi cel mai important meci al turului » Cîrţu are antidotul pentru Vaslui

Sorin Cîrţu l-a anunţat pe “dulăul” Hizo că CFR va pleca neînvinsă de la Vaslui.

“Vişiniii” au plecat ieri în Moldova pentru a se relansa în lupta pentru titlu. “Sorinaccio” este pregătit pentru confrunatrea cu Vasluiul şi susţine că ştie cum să-l anihileze pe Wesley şi compania. “Nu ştiu dacă se poate numi un meci capital sau decisiv. Cert este că ne batem pentru toate punctele. Avînd în vedere locul din clasament, CFR nu îşi mai poate permite să piardă. Vasluiul are jucători excelenţi, precum Wesley, Pouga, Sînmărtean sau Ghencev, care pot face diferenţa. Dar ştim ce avem de făcut şi care este antidotul”, a spus Cîrţu.
Avantaj pentru Hizo
Tehnicianul clujenilor este de părere că instalarea lui Hizo îi va motiva mai mult pe vasluieni. “Pentru CFR nu este bine deloc că a venit Viorel Hizo. O schimbare de antrenor aduce o altă stare de spirit, o motivaţie suplimentară. Avantajul lui Hizo e că a mai lucrat acolo, cunoaşte mulţi jucători. Însă trebuie să ne descurcăm în orice condiţii”, a explicat antrenorul, care n-a luat încă o decizie asupra cuplului de atacanţi. Cîrţu este tentat să înceapă cu italianul Roberto De Zerbi încă din primul minut ca şi al doilea vîrf, însă nu este exclus să trimită în teren doi atacanţi înalţi, Traore şi Bjelanovici.

“Dacă vom juca ofensiv la Vaslui? Acest lucru depinde şi de replica pe care ţi-o dă adversarul, însă vom face totul să luăm trei puncte”

“Faptul că n-am învins Vasluiul la ea acasă ca şi antrenor nu mă interesează. Nu mă ghidez după statisticile din trecut. Să nu uităm că la CFR sînt jucători importanţi”
Sorin Cîrţu, antrenor CFR Cluj

Spion pe “Allianz Arena”
Imediat după partida de la Vaslui, antrenorul Sorin Cîrţu va pleca spre Munchen, unde îi va spiona pe nemţii de la Bayern, la meciul cu Hannover 96, care se va disputa sîmbătă în Bundesliga. Cîrţu a procedat la fel şi înaintea întîlnirii din Ligă cu AS Roma, cînd a fost prezent pe “Olimpico”, la derby-ul cu Inter Milan. Antrenorul va fi însoţit de preşedintele Mureşan.

Nu vrea prelungire
Cîrţu a criticat iniţiativa LPF, care doreşte să programeze la iarnă încă două etape din retur, în luna decembrie. “Sincer, mi-aş dori ca cele două etape să nu se joace. Nu văd rostul condensării şi mai mult a campionatului. Nu văd cui foloseşte acest lucru, avînd în vedere iarna grea care se anunţă”, a explicat antrenorul.

Program infernal
Antrenorul clujenilor consideră că echipa trebuie să se apropie la cel puţin 6 puncte de locul 1 pentru a spera la titlu, la finele turului. “Ne aşteaptă un program dificil cu 9 jocuri în 27 de zile, dacă socotim şi faptul că ne vom califica în Cupa României. Îmi doresc să facem maximum de puncte, măcar în campionat. Dacă facem 3 puncte în Ligă din dubla cu Bayern, sîntem jupîni! Sper să luăm măcar un punct”, a spus Cîrţu.

Stăncioiu, Bud şi Costa au rămas la Cluj
Mijlocaşul argentinian Tomas Costa a fost lăsat şi de data aceasta în afara lotului lărgit pentru meciul din Moldova. Cîrţu i-a mai lăsat acasă şi pe Stăncioiu şi Anselmo Ramon, în timp ce Edimar, Sforzini, Mureşan şi Bud acuză probleme medicale. “Referitor la Costa, l-am încercat în cele două amicale să vedem dacă poate juca pe postul lui Mureşan. Vom vedea…”, a declarat Cîrţu.

INBOX

Ghinion pentru “Muri”

Gabi Mureşan va rata atît întîlnirea de la Vaslui, dar şi meciul de 5 stele cu Bayern, de pe “Allianz Arena”.

Veşti proaste pentru Gabi Mureşan! Mijlocaşul de 28 de ani va rata meciurile cu Vasluiul şi Bayern din cauza accidentării la muşchii gambei drepte. Pentru a grăbi recuperarea, Mureşan s-a tratat în urmă cu o săptămînă, la Belgrad, la medicul Marijana Kovacevici, însă, la reluarea alergărilor, tratamentul n-a dat rezultate. Mai mult, “Muri” a suferit cîteva complicaţii în zona afectată, acuzînd dureri serioase miercuri seară, cînd a aflat că nu poate juca cu Vasluiul şi cu Bayern.

Cheaguri de sînge pe muşchi

Ce-a păţit mai exact Mureşan? Din cauza efortului i s-a acumulat în zona muşchiului gemen, lichid sinovial şi cheaguri de sînge, asemeni un hematom, care i-a fost extras cu ajutorul unei seringi. Îngrijorat, antrenorul Sorin Cîrţu a confirmat faptul că Gabi va lipsi cu siguranţă în următoarele 2 partide. “Din păcate, nu pot conta pe Mureşan la aceste meciuri. Probabil va reveni cu Urziceni sau în Cupă. Chiar a avut nevoie de medic aseară”, a explicat Cîrţu. Mijlocaşul a efectuat ieri un nou examen RMN, care a indicat faptul că nu are voie să forţeze piciorul în perioada următoare.

“Mureşan este o absenţă importantă, dar avem destui jucători care pot să-i ia locul”
Sorin Cîrţu, antrenor CFR Cluj

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s