Sorin Cîrţu plusează la miza partidei din Moldova: Finala de la Vaslui

Dacă nu reuşesc să învingă trupa lui Porumboiu, clujenii pot ieşi din lupta pentru titlu.
“Dacă nu batem la Vaslui, atunci ne îndepărtăm de titlu”, au declarat la unison “vişiniii”. Sorin Cîrţu pregăteşte la intensitate maximă, probabil meciul-cheie de la instalarea sa pe banca campioanei. Cunoscut drept un tehnician intransigent, Cîrţu a comandat ieri două antrenamente intense, prima şedinţă de dimineaţă axată pe pregătirea fizică, solicitîndu-i la maximum pe jucători. “N-avem voie să pierdem. Problemele Vasluiului cu banca tehnică erau mai vechi, însă nu cred că meciul direct va fi afectat de acest lucru, pentru că au un lot puternic. Mă gîndesc doar la Vaslui, trebuie să pregătim cît mai bine jocul. E important să menţinem seria de rezultate bune”, a spus tehncianul campioanei.
Va juca şi Costa
Cîrţu susţine că nu l-a uitat pe mijlocaşul argentinian Tomas Costa (25 de ani), lăsat în afara lotului în ultima perioadă. “Îi va veni rîndul şi lui Costa, să nu credeţi că nu va fi folosit. Ştiu că este un jucător cu calităţi, care a jucat la FC Porto. Probabil a avut nevoie de o perioadă de adaptare. N-aş vrea să se creadă că ignor pe cineva”, a spus el.
Linia a doua cu Zalăul
Tehnicianul va trimite în teren, în amicalul de astăzi, cu FC Zalău (Liga a 3-a), jucătorii folosiţi mai puţin în jocurile oficiale. “Trebuie să-i văd pe toţi cum reacţionează, că vor să joace. Cei care au jucat mai puţin au şansa să-mi demonstreze acest lucru”, a comentat el. Amicalul e programat de la ora 15.30, pe terenul bazei CUG.

“Nu cred că este un avantaj pentru CFR, faptul că vasluienii vor să îşi schimbe antrenorul”
Sorin Cîrţu, antrenor CFR Cluj

Programul feroviarilor în următoarele 5 runde
Etapa 11 Vaslui – CFR
Etapa 12 CFR – Urziceni
Etapa 13 Galaţi – CFR
Etapa 14 CFR – Dinamo
Etapa 15 Bistriţa – CFR
Un singur pas greşit
Obiectivul impus de conducere pentru prima parte a campionatului este ca echipa lui Cîrţu să se apropie măcat la 4-5 puncte de locul 1. “Vişiniii” îşi mai pot permite doar un pas greşit pînă la finele turului pentru a nu pierde contactul cu echipele fruntaşe. Feroviarii vor avea un program de foc în octombrie, cînd vor avea de disputat “dubla” cu Bayern în UCL.

427 de meciuri a antrenat pînă acum Sorin Cîrţu în prima ligă din România, dintre care 198 la Universitatea Craiova

3 victorii a înregistrat Cîrţu cu FC Vaslui, o dată cu FC Argeş, respectiv Pandurii de două ori. Cîrţu a şi pierdut de 3 ori în faţa moldovenilor, în deplasare

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s