Traore în vizorul lui Juventus

Italienii îl văd pe ivorian drept unul dintre cei mai promiţători atacanţi din Europa. Acesta se află într-o companie selectă alături de Romelu Lukaku (Anderlecht)

Lacina Traore îşi poate pregăti bagajele. Viitorul său va fi legat de un club important din Europa, scriu italienii, care adaugă că prestaţia ivorianului i-a lăsat cu gura căscată pe observatorii prezenţi la meciul Roma – CFR. Juventus Torino e ultimul club care a cerut referinţe despre jucător. Echipa la care activează Del Piero i-a ratat în vară pe Edin Dzeko (Wolfsburg) şi Adebayor (Manchester City), atacanţi de profilul lui Traore. În ianuarie, “Bătrîna Doamnă” vrea să facă o ofertă pentru Lacina, jucătorul care l-a impresionat şi pe antrenorul Romei, Claudio Ranieri.
Feroviarii i-au fixat şi suma de transfer, una care nu va fi mai mică de 4 milioane de euro, plus un procent dintr-un transfer ulterior. Directorul general al italienilor, Beppe Marotta, va continua să-l monitorizeze pe tînărul african care, în mod sigur, va fi titular şi în dubla cu Bayern Munchen. Şi Andrea Mandorlini e de părere că Lacina trebuie să facă pasul la o echipă mai mare. “Din păcate, la Cluj, echipa şi clubul nu-l mai pot ajuta să crească. E un băiat care trebuie educat. Are calităţi uriaşe, a arătat-o şi la Roma, în ciuda ocaziilor pe care le-a irosit”, a spus fostul antrenor al campioanei.

4 atacanţi sînt în lotul lui Juve: Amauri, Iaquinta, Del Piero şi Quagliarella

Monitorizat intens
Lacina Traore e un jucător urmărit de echipe din toate campionatele puternice din Europa. Schalke şi Hamburg din Germania, Liverpool şi Arsenal, din Anglia, olandezii de la PSV, ruşii de la ŢSKA sau turcii de la Galatasaray, sînt cîteva din formaţiile care şi-au trimis scouteri pentru a-l urmări pe puştiul teribil al CFR-ului. La Juve, Lacina ar putea fi coechipier cu tizul său, Armand Traore, fundaşul stînga adus de la Arsenal.

Menajat duminică?
De la venirea lui Sorin Cîrţu, Lacina Traore a fost titularizat în toate partidele, cu excepţia meciului de Cupă, cu ACU Arad. Ivorianul ar putea fi menajat duminică, în campionat, mai ales că antrenorul a declarat că tînărul jucător nu poate face faţă la un program cu trei meciuri pe săptămînă. În aceste condiţii, Cristi Bud va fi titular împotriva Braşovului.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s