A dat-o-n bare! » Traore putea bate Roma de unul singur, dar a fost incredibil de egoist

Clujul a avut 2 bare pe “Olimpico”, dar a fost răpusă în două minute de golurile lui Mexes şi Borriello. Rada a încins finalul.
Stadio Olimpico pare un Colosseum al modernităţii. 20.000 de romani îşi aşteaptă gladiatorii în arenă. Acum doi ani, deznodămîntul aceleaşi lupte a surprins întreaga Europă. O debutantă în Ligă, CFR, condusă pe teren de un fost zidar, Culio, a răpus fortăreaţa Romei. Acum, argentinianul e respectat pe “Olimpico” pînă şi de jucătorii lui Ranieri, care i-au creat spaţii în debutul partidei, pentru a ieşi din nou în evidenţă. Dar “Draculio” nu a repetat execuţiile care l-au făcut celebru, trimiţînd alături în două rînduri (5, 7).

Italienii nu par dispuşi să mai suporte o nouă umilinţă şi ies la joc. Burdisso evită inteligent ofsaidul la lansarea lui Pizarro, dar centrează dincolo de careu (17). Lobonţ nu uită că este român şi îl serveşte pe tavă pe Emil Dică cu o degajare greşită, însă “feroviarul” nu nimereşte ţinta (20). Cea mai mare ocazie a primei runde i-a aparţinut lui Traore. Ivorianul de vînzare la mare preţ al clujenilor l-a pierdut pe drum pe Burdisso, dar singur cu Lobonţ a nimerit transversala (31)!

Finalul de repriză a fost al gazdelor, însă Nuno Claro l-a făcut pe Cîrţu să se felicite că l-a titularizat între buturi pe portughez în dauna lui Stăncioiu. Vucinici a ratat trei şanse mari în trei minute, incursiunile lui Cicinho în banda dreaptă au produs panică, iar Totti i-a c

rescut cota lui Nuno cu două torpile barate, de la 16 metri (39), respectiv 25 de metri (45).

Minutele de coşmar

A doua bară a lui Traore (52), demi-vole de la marginea careului mare, şi “capul” lui Hora (56) alături i-au făcut pe clujeni să spere că pot  scrie din nou istorie. Dar visul s-a spulberat în doar două minute. Defensiva lui Cîrţu a fost făcută şah-mat de cornerul executat de Pizarro, pasă înapoi pentru Mexes, care l-a executat pe bravul Claro (69).

Portughezul nici nu a apucat să se aşeze în ghete, cînd Borriello a inventat un vole la colţul lung (71), la lansarea kilometrică a lui De Rossi. Golul lui Rada (78) a ţinut Olimpico în suspans pînă la final, dar asediul vişiniilor nu a mai avut forţa să producă a doua cucerire a Romei.

Lobonţ ne-a felicitat pentru prestaţie, dar felicitările nu ne ţin de cald
Emil Dică, mijlocaş CFR

Am fi meritat măcar un egal. Cu un astfel de joc, în Liga 1 am mărşălui!
Arpad Paszkany, patron CFR

Scorul corect e cel de pe tabelă. După golul lui Rada, chiar am suferit
Claudio Ranieri, antrenor AS Roma

CFR putea să plece lejer cu un punct. Se simte mîna lui nea Sorin Cîrţu, evoluţiile vor fi din ce în ce mai bune
Eugen Trică, ex-căpitan CFR

Lobonţ a făcut un meci mare, eşecul e nedrept. Obiectivul nostru e să terminăm pe locul 3
Ricardo Cadu, căpitan CFR

Am şutat mult, dar pe lîngă

AS Roma    Parametru    CFR
60    Posesie %    40
9    Şuturi pe lîngă poartă    13
10    Şuturi pe poartă    3
6    Cornere    3

Cîrţu la costum!

Antrenorul clujenilor s-a conformat rigorilor Champions League. Sorin Cîrţu s-a îmbrăcat aseară la costum, după ce la meciul cu Basel a ales treningul. De altfel, Sorinaccio a fost singurul tehnician care nu a recurs la ţinuta protocolară în prima etapă a fazei grupelor. Costumul n-a limitat libertatea de mişcare a lui Cîrţu, care a stat pe tot parcursul partidei la limita spaţiului tehnic.

A schimbat banca

Roberto De Zerbi vrea la AS Roma. Cel puţin asta a lăsat de înţeles prin gestul făcut înaintea partidei de aseară. După inspectarea gazonului de pe “Olimpico”, în timp ce restul colegilor s-au aşezat pe banca de rezerve a oaspeţilor ori au rămas la marginea terenului, italianul a luat loc pe banca romanilor! Roberto a fost urmat la scurt timp de portarul Edi Stăncioiu.

Lobonţ nerăbdător

Goalkeeper-ul echipei naţionale, Bogdan Lobonţ, a fost primul jucător al Romei care şi-a făcut apariţia pe “Olimpico” aseară. “Pisica” s-a aflat la primul său meci ca titular în

Liga Campionilor

în acest sezon, după ce în precedenta partidă, cu Bayern (0-2), a fost rezervă. Înaintea jocului cu CFR, Lobonţ s-a salutat şi întreţinut cîteva minute amical cu preşedintele feroviarilor, Iuliu Mureşan.

Edi pedepsit

Golul încasat de la Claudiu Niculescu, din lovitură liberă de la 25 de metri, în meciul cu U Cluj l-a scos pe Eduard Stăncioiu din echipă. Portarul a fost lăsat pe bancă cu Roma, Sorin Cîrţu preferîndu-l titular pe Nuno Claro, cel care a apărat şi în victoria cu Basel (2-1), de acum două săptămîni.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s