Egal în derby-ul Clujului

Niculescu a marcat iar cu o execuţie de manual, din lovitură liberă, iar CFR a ratat două ocazii imense în repriza secundă.
În parcarea din faţa stadionului “Cetate”, autobuzul huruie. Un copil ţine o pernă în braţe, un alt puşti doarme rezemat de o valiză. Pe parbrizul maşinii care toarce în aşteptarea pasagerilor scrie “Spania”. Copiii s-au trezit şi urcă în autovehiculul care demarează lent către noul El Dorado. În spate rămîne arena spre care au migrat ieri mii de clujeni. Un vis ascuns într-o pernă, altul într-o minge de fotbal, două poveşti de viaţă.
Pentru “U” exilul nu e nou, a mai fost bejania de la Sibiu. Nu contează locaţia, Universitatea e acasă şi la Alba Iulia. Un stadion alb şi negru aşteaptă prima victorie în faţa rivalei ce a adunat trofeele cu uşurinţa cu care o gospodină întinde hainele la uscat.
Formidabila lovitură a lui Niculescu
CFR e campioana, “U” e simbolul unor inimi ce i-au rămas mereu alături. Să fie ziua revanşei? E măcar ziua surprizelor pregătite de Pană. Antrenorul “şepcilor roşii” a început cu Balde fundaş central şi cu Huţan în locul lui Matache. CFR are siguranţa formaţiei cu o victorie în grupele Ligii Campionilor. E de ajuns o singură lovitură liberă pentru ca avîntul feroviarilor să fie taxat. Trecuse un sfert de oră cînd Claudiu Niculescu a intrat definitiv în sufletele fanilor. Stăncioiu a admirat parabola, a ţinut degetele a ghinion, dar mingea a aterizat în viclu! 1-0 şi tribuna a doua cîntă.

CFR replică imediat, dar Huţan îl blochează pe Kone. Universitatea îl şicanează pe Stăncioiu cu şuturi de la distanţă. Portarul are noroc, fiindcă Păcurar şi Boştină nu şi-au calibrat tirul. CNN a ratat un gol de poveste cînd Lemnaru a trimis din foarfecă pe lîngă buturi (29). Peste doar un minut a erupt micuţul grup alb-vişiniu. Culio a centrat din lovitură liberă, iar Traore a înscris cu instinctul unui vîrf adevărat. Cei doi inversează rolurile în finalul primei reprize, dar Culio nu nimereşte poarta din cîţiva metri.

Dublu chix: Traore & Bud
“U” a făcut pasul înapoi în partea secundă. Echipa, nu fanii, care au continuat să cînte fără întrerupere. Din păcate, Marian Pană nu a ţinut pasul cu galeria. A fost fricos, a mutat tîrziu, n-a avut reacţie. A lăsat impresia că o remiză îl mulţumeşte. CFR a profitat de spaţiul de manevră oferit şi a ratat incredibil golul al doilea.

Peralta a deschis asaltul cu o transversală (48). Apoi, Traore, lansat de Veloso singur cu Huţan, marchează un gol turcesc. Bud nu e nici el mai norocos. Universitatea e la un pas de colaps, în timp ce corul alb-negru înfruntă atacurile cu inimile sus. Am avut şi spectacol, marca De Zerbi, un mijlocaş încîntător, ce improvizează cu mingea la picior. Finalul a aparţinut Universităţii, cu două ocazii ale lui Niculescu. Meciul s-a încheiat cu o remiză, rivalitatea rămîne.

Am cerut 3 oameni în zid, după care a mai intervenit încă unul care nu s-a poziţionat cum trebuie. Din acest motiv n-am apucat să văd mingea cum trebuie, Niculescu şutase deja
Eduard Stăncioiu, portar CFR Cluj

Niculescu a avut o execuţie de maestru. Ne luasem toate măsurile de precauţie împotriva atacanţilor lui U, dar ce poţi face în faţa unei astfel de reluări?
Sorin Cîrţu, antrenor CFR

Se putea şi mai mult, însă ne mulţumim şi cu 1-1. Vreau să le mulţumesc suporterilor, care au făcut o atmosferă de vis, cea mai frumoasă de cînd joc în România
Delgado, mijlocaş U Cluj

Regret că nu am schimbat antrenorul după ce am cîştigat titlul. Trebuia să-i dăm toate bonusurile lui Mandorlini şi să-i spunem <mulţumim frumos>. Daca va lua titlul, Cîrţu va pleca şi el. Dar va pleca mulţumit
Arpad Paszkany, preşedinte CFR

Sînt mulţumit doar pentru că echipa a jucat ceva. De Zerbi şi-a arătat clasa, iar mîna lui Sorin Cîrţu se vede
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

Galeria lui “U” a făcut senzaţie
Mii de fani ai lui “U” s-au deplasat de la Cluj la Alba cu maşinile personale, într-o coloană imensă, aplaudată în toate localităţile prin care a trecut. Cei aproximativ 350 de suporteri ai lui CFR au plecat la prînz de la arena din Gruia, pe un traseu ţinut secret de forţele de ordine, pentru a evita eventualele ciocniri cu rivalii de la “U”. La stadion, cei 3.000 de susţinători ai lui “U” au făcut o coregrafie de excepţie. După meci, fanii CFR-ului au incendiat un banner în sectorul lor de tribună, iar scaunele din zonă au luat foc, fiind nevoie de o intervenţie de 10 minute a pompierilor.

Mesajele galeriei lui “U” Cluj

Aveţi o galerie de bătrîni şi de copii, sînteţi fetiţele alb-vişinii

O istorie pură ce nu poate muri ne ţine lîngă <U> Cluj cît timp vom trăi

Oricît aţi încerca fenomenul nu vă vrea

Avem speranţa, pînă-n ultimul minut, că veţi lupta precum acel <U> de demult

Cîntaţi în continuare, premiul cel mare e la Arpi-n buzunare

Mesajele galeriei lui CFR

Clujul nu înseamnă scandaluri, bătăi şi violenţă. Clujul sînteţi voi? Un pic de decenţă

Ce dor ne-a fost de voi, ne-am săturat să ne batem joc de oi

Mare bărbăţie, mare vitejie, să daţi într-un om căzut la ananghie

În 5 ani încununaţi de glorie, v-am surclasat întreaga istorie

Ce căutaţi în A? Oricum veţi pierde. Gloria voastră e la masa verde

Fără Gabi Mureşan cu Roma
Cu două minute înainte de finalul primei reprize, Gabi Mureşan a suferit o întindere la gamba dreaptă. “Papa de Cluj” nu a mai putut continua jocul şi a fost înlocuit de Leonardo Veloso. Gabi Mureşan are şanse minime să joace marţi, pe Olimpico, împotriva lui AS Roma. “Probabil va lipsi mai mult timp. E o pierdere mare pentru noi”, a zis Cîrţu.

Cîrţu: “Trebuia să cîştigăm!”
Antrenorul campioanei, Sorin Cîrţu, consideră nedreaptă remiza: “Am avut 8 ocazii clare! Avem probleme, e clar, e obligatoriu să fim mult mai realişti în ofensivă. Trebuia să luăm trei puncte. Despre Traore ce să zic? El nu rezistă unui astfel de ritm, cu trei meciuri într-o săptămînă. A ratat tocmai pe acest fond de oboseală”.

INBOX

– Stăncioiu şi Rada s-au certat după golul lui Claudiu Niculescu. Portarul i-a reproşat colegului său că n-a sărit în zid la execuţia fostului dinamovist.
– Iuliu Mureşan a ajuns la stadion cu o oră şi jumătate înainte de startul meciului şi a fost însoţit în permanenţă de doi bodyguarzi. Oficialul a plecat în minutul 85 de la meci “ca să evit vreun incident cu fanii lui U”.
– Traore a fost înlocuit de Cîrţu imediat după o ratare din poziţie unu la unu. Ivorianul era oricum uşor accidentat şi a ieşit de pe teren cu mîinile în cap, nevenindu-i să creadă că n-a reuşit dubla.
– Ioan Mărginean “Limoniu”, consilierul lui Florian Walter, a izbucnit la oficială cu 15 minute înainte de final. “Fă, bă, o schimbare!”, a urlat el spre antrenorul Pană.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s