Sabău a detonat bomba în Gruia » CFR e varză à la Cluj


Clujul a avut 1-0, dar s-a retras, iar oamenii lui Sabău au punctat, halucinant, de două ori pe final.

Există viaţă după Liga Campionilor? Aseară, CFR nu şi-a căutat motivaţia în acel 2-1 cu Basel, ci într-o ierarhie a Ligii 1 în care campioana era la două puncte de zona retrogradării. Forţat să uite de autobază, Cîrţu l-a reactivat pe proscrisul Bud, cu rol de berbece în faţa unui team ultradefensiv, în care “Moţul” a înregimentat 6 fundaşi de meserie. După 1-0, Cîrţu şi-a retras prea repede oamenii, iar Clujul a plătit!

Cronica lui Şteţca
Fl. Dan l-a încercat din “liberă”, la colţ, pe Nuno Claro (1), apoi blindajul “Moţului” s-a fisurat. Singur pe 6 metri, Alcantara a şutat însă în ziaristul din poarta Mureşului, Şteţca (5)! Nici Hora n-avea busolă: semiluft din 10 metri, complet liber (14). Didi a speriat în două rînduri ariergarda vişinie, dar s-a rupt. După ieşirea brazilianului, un singur om a mai rămas în terenul clujenilor, Nuno Claro. Se juca în 30 de metri, cei dinspre poarta Mureşului. Şteţca a scos şi “capul” lui Alcantara (27), iar Traore, găsit şi el liber pe linia careului mic de Culio, a scăpat, inexplicabil, mingea pe sub bocanc (31). Ziaristul l-a mai blocat o dată pe Alcantara, apoi şi pe Bud, anunţînd că poate rezista la nesfîrşit asediului.

Falimentul autobazei
Dacă nici cu o nou-promovată, atunci cu cine? Cîte şanse poţi să ai, pe 28, în faţa Romei? Campioana a atacat cu furie în partea secundă, pe o ploaie infernală. Ca un păianjen, însă, Şteţca acoperea tot. Din 18 metri, Culio a tras tare, sub bară, dar portarul Mureşului a scos şi de această dată (51). Doar Rada l-a lăsat mască, numai că trasorul clujeanului a trecut la două degete de vinclu (58). Acelaşi Ionuţ Rada, reinventat de Cîrţu înainte de Basel, a centrat şi la golul care a scos campioana din suferinţă: mingea a plutit 30 de metri, iar E. Dică, din 6 metri, l-a bătut pe bravul Şteţca, 1-0 (61). După care “Sorinaccio” nu s-a dezminţit: CFR s-a retras pentru a apăra un 1-0 ce a părut fragil chiar şi în faţa Mureşului. S-a dovedit falimentar: Munteanu a egalat la centrarea lui Florin Dan (82), apoi Stere, din “liberă”, a făcut 2-1 pentru FCM Tg. Mureş (85)! Cine-ar fi crezut?


2 ani şi 5 luni
trecuseră de la ultima înfrîngere a CFR-ului pe teren propriu: 1-2 cu Pandurii, pe 6 aprilie 2008

“Pe unii nu-i opream nici la Pandurii”
Sorin Cîrţu s-a enervat rău după eşecul de aseară şi a dat în jucători: “Sînt unii pe care, vă spun sincer, nu i-aş fi oprit nici la Pandurii. Nu înţeleg prezenţa anumitor fotbalişti pe aici”. Tehnicianul crede că “rezultatul e nedrept. Cîteodată fotbalul îşi arată faţa urîtă, asta s-a întîmplat şi acum. Am plătit pentru 5-6 minute de brambureală. Sînt stupefiat, consternat. Nu e voie să se întîmple astfel de lucruri la o echipă atît de matură”.

“Poate nu mai au foame de rezultate”
Ioan Ovidiu Sabău a încercat o explicaţie pentru parcursul dezastruos al clujenilor din campionat. “Au avut şi rezultate, mai fac şi greşeli. Poate au început prea relaxaţi, după un an greu, în care au cîştigat tot. Poate nu mai există acea motivaţie, acea foame de rezultate. Nu cred că Paszkany regretă că nu m-a pus antrenor”, a spus Sabău.

ADVERSARI.Continuă criza Romei!
AS Roma rămîne fără victorie în acest sezon şi după partida de ieri din Serie A. Rivala CFR-ului din Ligă pe 29 septembrie a scos o remiză cu Bologna (2-2), deşi a condus cu 2-0! Primul gol reuşit de Borriello în “giallorosso” şi autogolul lui Rubin n-au fost de ajuns trupei lui Ranieri, ce a cedat ritmul la mijlocul reprizei secunde. Bologna a profitat şi Di Vaio a semnat “doppietta”. Roma e pe locul 17 după trei etape, cu doar două puncte! (Daniel Scorpie)

INBOX
– Didi a suferit o întindere musculară în minutul 13, după un sprint pe partea stîngă care l-a lăsat singur cu Nuno Claro. Brazilianul s-a oprit în momentul şutului, acuzînd dureri la coapsă. Două minute mai tîrziu, sud-amercianul a solicitat schimbare.
– Prima victimă a schimbării antrenorului este Kivuvu, jucător adus de Mandorlini. Fostul căpitan al reprezentativei de tineret a Olandei a fost lăsat din nou în afara lotului, aşa cum s-a întîmplat şi cu Basel. Aceeaşi soartă au avut-o fundaşii stînga Edimar şi Veloso.
– 16 fani ai oaspeţilor n-au putut intra la meci. Aceştia au făcut deplasarea pe cont propriu, iar liderul galeriei mureşene a refuzat să le dea bilete pentru a intra în tribuna destinată oaspeţilor.

Nu pot să cred că am asistat la momentele din ultimele 10 minute. E ca un vis urît. Fotbalul predă o filosofie simplă: atacanţii trebuie să marcheze, iar portarii să apere. Cînd nu se întîmplă aşa, eşti pedepsit
Sorin Cîrţu, antrenor CFR Cluj

La 1-0 nu credeam că mai putem reveni. Cînd jucătorii se autodepăşesc în anumite momente, nu poţi decît să le fii recunoscător. Îi avertizez însă că această victorie ar putea să ne facă şi mult rău”
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor FCM Tg. Mures

După ce am dat gol, am pierdut controlul meciului. Oricum, la greu se văd caracterele, trebuie neapărat să batem în Cupă şi apoi pe U Cluj”
Ionuţ Rada, fundaş CFR Cluj

Am bătut o echipă foarte bună. Sosirea lui Sabău ne-a dat încredere şi s-a schimbat cert un lucru: avem şi noi rezultate
Florin Dan, mijlocaş FCM Tg. Mureş

Unii dintre noi nu am avut atitudine. Nu se poate ca doar unii să alerge, iar alţii nu!”
Ricardo Cadu, căpitan CFR Cluj

“Nu sîntem babe să ne plîngem. Nu e nimic pierdut, mai sînt multe etape. Asistentul Orbuleţ a greşit flagrant la lovitură liberă de dinaintea golului de 1-1”
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

Sorin Cîrţu s-a enervat rău după eşecul de aseară şi a dat în jucători: “Sînt unii pe care, vă spun sincer, nu i-aş fi oprit nici la Pandurii. Nu înţeleg prezenţa anumitor fotbalişti pe aici”.

Tehnicianul crede că “rezultatul e nedrept. Cîteodată fotbalul îşi arată faţa urîtă, asta s-a întîmplat şi acum. Am plătit pentru 5-6 minute de brambureală. Sînt stupefiat, consternat. Nu e voie să se întîmple astfel de lucruri la o echipă atît de matură”.

Nu pot să cred că am asistat la momentele din ultimele 10 minute. E ca un vis urît. Fotbalul predă o filosofie simplă: atacanţii trebuie să marcheze, iar portarii să apere. Cînd nu se întîmplă aşa, eşti pedepsit
Sorin Cîrţu, antrenor CFR Cluj

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s