Clujul a început perfect noua campanie de Ligă » RENAŞTEREA de Sorinaccio

După un scenariu pur românesc, “feroviarii” s-au apărat la sacrificiu şi au lovit decisiv pe contraatac.
Faima defensivă a lui Sorin Cîrţu s-a propagat 1.500 de km pînă la Basel cu viteza luminii, dereglînd ceasul elveţian de pe mîna lui Fink. “Nu ştiu la ce să mă aştept. Am auzit că joacă defensiv”, a recunoscut neamţul, dar s-a convins rapid de ce eticheta pusă în dreptul lui Cîrţu a căzut în desuetudine. Emeric Ienei: “Ne-am retras prea mult în apărare, elveţienii au stăpînit jocul” (video)

Blitz în 12 minute
Fără italieni în formula de start, scenariul pus în scenă de CFR a fost pur românesc, după tiparul “dă şi fugi”. Sorinaccio a cedat deliberat posesia, dar contraatacul a fost letal. Rada, omul uitat de Mandorlini prin tribună, s-a înălţat peste apărarea imobilă a helveţilor şi a punctat, plasat, printr-o pădure de picioare adverse (9). În doar 90 de secunde, soarta i-a surîs lui Cîrţu, aducîndu-i startul perfect. Culio s-a aruncat cu ultima răsuflare spre o minge în margine, trimiţînd viclean spre reluarea simplă a lui Traore (12). Mircea Rădulescu: “Conducerea CFR-ului a fost inspirată că l-a adus pe Cîrţu” (video)

Neatenţie la ultima fază
KO în primul sfert de oră a fost prea mult pentru ceea au visat vişiniii, care s-au retras în tranşeele proprii, căutînd un nou scurtcircuit pentru a închide meciul. Fink a simţit momentul şi i-a scos din benzi pe Shaqiri şi Stocker pentru combinaţii rapide în centrul terenului şi o presiune suplimentară pe turnurile Cadu – Alcantara.
Huggel a bifat prima ocazie la poarta lui Nuno (36), iar, pe final, Shaqiri a tras razant din lovitură liberă (45). Şi chiar cînd clujenii se pregăteau să-şi tragă sufletul după o repriză antrenantă, Stocker a apărut ca un spiriduş la colţul scurt după cornerul lui Frei, aruncîndu-l pe Cîrţu în pragul unei crize de nervi (45+2).

Linişte după pauză
Alert s-a început şi la reluare. Traore s-a angajat într-o cursă solitară, dar s-a precipitat cînd a zărit silueta lui Costanzo în faţa sa (46). Mureşan e blocat şi el în careu (51), iar apoi Sorinaccio trimite suflu proaspăt în coasta verzilor, De Zerbi şi Ema Kone. Basel nu se dă bătută şi Yapi zguduie moralul fanilor români, dar Fortuna e la braţ cu noul tehnician al Clujului. Timpul se scurge mai anevoios ca într-o clepsidră, CFR rămîne refrenul fericirii la prima noapte a lui Cîrţu pe banca vişinie.

Ce debut pentru Rada!
Cîrţu a mutat perfect la debutul său pe banca vişiniilor. Antrenorul l-a titularizat pe Ionuţ Rada pe flancul stîng, iar fundaşul i-a răsplătit încrederea cu un gol superb, în minutul 9. Rada a sărbătorit lîngă peluza clujeană, după care s-a dus direct către antrenorul său. Cîrţu şi-a îmbrăţişat jucătorul, aflat la primul meci în tricoul CFR-ului.

Ţinut sub observaţie
Dacă Thorsten Fink a stat majoritatea timpului pe bancă, îmbrăcat în costum, Sorin Cîrţu, într-un trening albastru, s-a agitat în permanenţă în faţa băncii de rezervă. Olteanul i-a atras atenţia arbitrului de rezervă, Padraigh Sutton, care a fost tot timpul cu ochii pe tehnician. Numai în prima repriză, Sutton i-a atras de trei ori atenţia lui Cîrţu că a depăşit spaţiul tehnic.

INBOX

– Cîrţu a operat o singură schimbare în formula de start anticipată de GSP. Silviu Lung l-a simţit mai pregătit pe portughezul Nuno Claro, pe care l-a titularizat în dauna lui Stăncioiu.
– Emil Dică a încasat o lovitură cu cotul, în minutul 8. Agresorul: Benjamin Huggel. Românul a cerut un avertisment, însă arbitrul Alan Kelly l-a ignorat.
– Fink a fost extrem de nervos în prima repriză. Antrenorul elveţienilor s-a certat cu Streller şi a dat iritat din mînă la o diagonală trimisă direct în afara terenului de Abraham.
– Cadu a rămas căpitanul clujenilor şi după ce Cîrţu a preluat gruparea din Gruia. “E un jucător potrivit pentru o asemenea postură”, a explicat tehnicianul.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s