Cadu: “Vom dovedi că sîntem campioni”


Căpitanul Cadu crede că “vişiniii” trebuie să-şi redobîndească spiritul de echipă.Portughezul îl avertizează pe Frei că va avea parte de un meci dur împotriva apărării clujenilor.
– Ricardo, emoţii înaintea revenirii în Champions League?
– Da, e normal. Sîntem din nou într-o companie selectă. În UCL sînt cei mai buni fotbalişti din lume şi cele mai bune echipe. Voi lăsa emoţiile la ieşirea de la vestiare, cu puţin timp înainte de start. Am muncit mult să ajungem aici şi vrem să ne comportăm ca nişte campioni. Reprezentăm România într-o competiţie în care piticii au dovedit de multe ori că pot face surpriza. 

– Luaţi ca reper meciul de pe Olimpico?
– Nu ai voie să priveşti de prea multe ori în urmă, mai ales atunci cînd pămîntul îţi cam fuge de sub picioare. Trebuie să vedem unde sîntem. Am avut un start de sezon nu slab, ci foarte slab. Basel nu ne va face nici o concesie. Trebuie să ne redescoperim spiritul de luptă, de echipă, să arătăm ca o echipă în adevăratul sens al cuvîntului. 

– Vedeta lor, Alexander Frei, spune că nu cunoaşte nici un jucător de la voi…
– Nici eu nu îi ştiu pe cei de la Basel. Îl cunosc pe Frei şi atît, e un mare jucător. Vom face cunoştinţă pe teren, însă nu voi fi foarte politicos (rîde). Glumesc, ne respectăm adversarii, dar vrem victoria. E o grupă teribil de grea, dar ştiţi cum se spune. Orice jucător aşteaptă toată viaţa astfel de meciuri. Cînd ajungi aici nu ai cum să nu dai sută la sută. Ca să avem şanse trebuie să dăm chiar mai mult de atît. 

“Cîrţu vrea totul” 

– Cum aţi perceput schimbarea de sistem operată de Cîrţu?
– Acest 4-4-2 cred că ne pune mult mai bine în valoare. E un sistem care ne permite să acoperim mult mai bine toate zonele din teren. Am vorbit cu domnul Cîrţu. Sînt sigur că vom avea o colaborare bună. E un antrenor care are orgoliul să cîştige tot. Şi noi ne dorim asta, să învingem mereu. 

– Totuşi, are puţin timp la dispoziţie pentru a face schimbări majore…
– Ştim şi de asta trebuie să-l ajutăm. Cum spuneam, noi trebuie să ne îmbunătăţim jocul şi atitudinea. Dacă vom arăta ca nişte adevăraţi campioni şi vom înţelege din nou că fără sacrificiu nu realizezi nimic, atunci sînt sigur că vom putea cîştiga din nou. Am arătat că sîntem capabili de lucruri mari. O putem face din nou, dar pentru asta trebuie să fim din nou o echipă. 

“Îmi pare rău pentru Andrea Mandorlini. Nu am avut nici o problemă cu dînsul atîta timp cît am lucrat împreună”
Cadu, căpitan CFR Cluj 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s