Final tragic

Atacantul brazilian cu nume de firmă de ceasuri a marcat primul său gol de la venirea în Giuleşti şi a trimis Rapidul la egalitate de puncte cu Steaua.
Rapid – CFR a avut aer de derby. Public nebun specific Giuleştiului, jucători dornici să arate fotbal de calitate şi mult nerv. Dar ca în orice derby, echipele doar s-au “înţepat” în primul sfert de oră. Apoi, împungerile au fost tot mai evidente, cu rapidiştii din ce în ce mai periculoşi. Bozovici a fost omul primei părţi. A centrat, a recuperat, a împins jocul echipei sale spre poarta lui Stăncioiu.

“Petarda” Răduţă
Degeaba au desenat frumos oamenii lui Şumudică. Cesinha a învăluit, Spadacio s-a zbătut, Marius Constantin a blocat tot, iar Răduţă şi-a exasperat fanii. “Crouch” de Giuleşti a avut trei situaţii clare de a trimite mingea spre poarta clujenilor, dar de fiecare dată i-au lipsit cîţiva centimetri. Şumudică n-a mai rezistat şi l-a schimbat pe acesta, introducîndu-l pe brazilianul Cassio. CFR a fost o echipă tipic italienească, cu Sforzini pivot şi piticii Culio şi Bastos, oamenii cu pasa decisivă.

Cea mai importantă ocazie a ceferiştilor a venit în minutul 26, cînd Bastos le-a dat fiori fanilor rapidişti cu un lob de la 40 de metri (26). Spadacio a răspuns cu o folhaseca de la 25 de metri, dar mingea s-a încăpăţînat să se ducă peste. Repriza s-a încins apoi spre final, cînd campionii au rămas în zece după eliminarea lui Emanuel Kone.

Călare pe adversari
Rapidiştii au început în forţă partea secundă. Şumudică a mutat ofensiv, Frunză în locul lui Grigorie, iar jocul s-a mutat cu totul la poarta lui Stăncioiu. Cassio, atacantul hulit în Giuleşti, a găsit “capul” izbăvitor, după o centrare perfectă a lui Bozovici (59). Clujenii şi-au pierdut de tot cumpătul, Bastos a fost şi el eliminat, iar CFR nu a mai contat în nouă. Rapid se alătură echipelor din vîrf, în timp ce campionii sînt dezamăgirea începutului de sezon, strîngînd doar opt puncte în şapte etape.

Răduţă l-a enervat pe Şumi
Marius Şumudică a surprins aseară prin titularizarea lui Lucian Răduţă, în detrimentul lui Cassio, adus în această vară de la Leiria în schimbul a 750.000 de euro! Atacantul de 22 de ani a fost preferat brazilianului, deşi a jucat doar 28 de minute în acest sezon. Răduţă l-a exasperat însă pe Şumudică, neajungînd la trei pase perfecte în faţa porţii, şi a fost schimbat după numai 35 de minute.

Cassio i-a “dedicat” golul lui Copos
În minutul 58, Cassio a marcat primul său gol pentru Rapid, chiar împotriva CFR-ului, formaţie ce l-a dorit şi ea în această vară. Imediat după ce a înscris, Cassio şi-a dat jos tricoul şi a arătat cu degetul spre zona unde se afla George Copos, cel care spusese săptămîna trecută, cu aluzie la brazilian, că “s-au făcut nişte transferuri proaste, jucători care n-au confirmat!”.

Pasibili de amendă
Rapidiştii ar putea fi sancţionaţi financiar de LPF, întrucît aseară, în debutul meciului, suporterii giuleşteni au aprins aproximativ zece torţe. În acest sezon, clubul din Grant a mai primit o amendă de 10.000 de lei după incidentele de la meciul cu Gloria Bistriţa. Atunci, fanii au aruncat cîteva obiecte pe gazon.

Două “galbene” în două minute
CFR Cluj a rămas în zece oameni din minutul 42, după ce Emmanuel Kone a fost eliminat. Ivorianul de 23 de ani a încasat două cartonaşe galbene în numai două minute. Primul pentru un fault în tuşă la Bozovici, pe care l-a călcat pe gleznă, iar cel de-al doilea pentru o intrare dură, cu tălpile înainte, la Nicolae Grigore. În minutul 64, a fost eliminat şi Bastos, tot pentru două avertismente. (Alexandru Răducanu)

Spionaţi de “Flocea”
Victor Piţurcă l-a trimis aseară în Giuleşti pe Florin Marin, unul dintre scouterii aduşi de antrenor la Universitatea Craiova. “Flocea” a urmărit meciul din tribună şi şi-a luat notiţe pe toată durata partidei, întrucît etapa următoare Rapidul se va deplasa la Craiova.

Bozovici şi-a schimbat o gheată
În repriza secundă, Vladimir Bozovici a luat o acţiune pe cont propriu, a driblat doi adversari şi a şutat cu piciorul drept mult peste poartă. Imediat, s-a dus la margine şi a solicitat să schimbe ghetele. Însă a schimbat-o doar pe cea de la piciorul drept, evoluînd pînă la final cu un bocanc alb şi unul albastru.

– Marius Constantin l-a înjurat pe Costin Lazăr în repriza secundă, cînd căpitanul Rapidului a pasat greşit şi i-a pus pe clujeni pe contraatac.
– Galeria Rapidului a protestat vizavi de modul în care LPF programează meciurile: “Ne încurajaţi să devenim şomeri, nu ne mai programaţi în fiecare vineri”.
– Vladimir Cohn şi Vasile Şiman, patronul Sportului, au fost invitaţii lui George Copos, cei doi urmărind meciul de lîngă patronul Rapidului.
– Ovidiu Herea, suspendat pentru partida de aseară, şi-a încurajat colegii din tribună.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s