Ioan Hora s-a dezlănţuit la naţionala de tineret / Horă în Ligă

Mijlocaşul feroviarilor şi-a rezervat goluri şi pentru debutul în competiţia europeană.
Naţionala de tineret a României este matematic calificată la barajul pentru Campionatul European de anul viitor după victoria categorică, cu Rusia (3-0). Printre protagoniştii performanţei, neatinse de 9 ani, se află şi jucătorul CFR-ului, Ioan Hora (22 de ani). Mijlocaşul a marcat vineri după 5 luni de ineficacitate, ultima sa reuşită fiind în tricoul Gloriei Bistriţa, în 17 martie, împotriva Universităţii Craiova (2-1). “Este important pentru mine că am marcat. Am prins încredere, pentru că nu mai marcasem de multă vreme nici la echipa de club”, a spus Hora.
Mirajul Ligii
Chiar dacă nu a marcat pînă acum pentru CFR, Hora nu dezarmează, are pregătit tirul pentru meciurile din Liga Campionilor. “Vom vedea ce va fi în Ligă. Fiecare jucător îşi doreşte să joace în cea mai puternică competiţie intercluburi. Acolo te simţi fotbalist şi te duelezi cu fotbalişti. Pentru mine este un vis, un pas extrem de important în carieră. Sperăm să debutăm cu dreptul şi să facem cît mai multe puncte, pentru noi, pentru România. Mi-ar plăcea enorm să marchez în Liga Campionilor”, a afirmat jucătorul transferat de campioană, în această vară, de la Bistriţa. Feroviarii clujeni debutează în noua ediţie a Ligii Campionilor, peste 10 zile, pe teren propriu, cu FC Basel.

Nu se teme de concurenţă
Venirile italienilor Ferdinando Sforzini şi Roberto de Zerbi, dar şi a argentinianului Tomas Costa scad din şansele lui Hora de a fi titular la CFR. “Şi pînă acum a fost concurenţă mare la CFR. Eu încerc să-mi fac treaba cît pot de bine şi lupt să joc cît mai mult. Pînă la urmă toţi luptăm pentru un loc de titular. Cine e mai bun, mai în formă, să joace”, a explicat Hora.

170 de zile au trecut de la ultima reuşită a lui Hora

200 de minute a strîns Hora în tricoul lui CFR în primele 6 etape ale campionatului

10 jucători cu profil ofensiv are CFR-ul pe lista UEFA: Bjelanovici, Traore, Sforzini, Hora, De Zerbi, Costa, Bastos, E. Kone, Culio şi Negruţ

Leave a comment