Argentinianul Tomas Costa a semnat cu CFR Cluj!

Mijlocaşul Tomas Costa (25 de ani) a jucat ultima dată la FC Porto, fiind împrumutat pentru un an de zile la gruparea din Gruia.
Costa a marcat 2 goluri pentru FC Porto în 41 de partide
“Vişiniii” l-au împrumutat pentru un sezon pe argentinianul Tomas Costa (25 de ani), jucător pe care Porto a plătit 4,5 milioane de euro în 2008.
CFR a încheiat în forţă campania de transferuri. Aseară, clujenii au oficializat împrumutul pe un sezon al mijlocaşului argentinian de la Porto, Tomas Costa (25 de ani, 1.86 m, 74 kg).
Jucătorul a evoluat în ultimii trei ani la gruparea dragonilor. În 2008, Porto a făcut un efort financiar considerabil pentru a-l achiziţiona din Argentina, de la Rosario Central, plătind 4,5 milioane de euro. Costa a fost un element important în lotul fostului tehnician, Jesualdo Ferreira. Odată cu venirea noului antrenor, Andre Villas-Boas, Costa a fost marginalizat şi determinat să-şi caute o nouă echipă. Mijlocaşul a negociat cu echipa din Serie A, Brescia, dar a ales în cele din urmă să joace în Champions League, cu CFR Cluj. Costa poate ocupa orice poziţie la mijlocul terenului, dar a evoluat de cele mai multe ori în banda dreaptă.

3 partide în Champions League a strîns Costa în sezonul trecut, pentru Porto
41 de prezenţe în trei ani are Tomas Costa la Porto

Fan Deco
Cînd s-a transferat în Portugalia, Tomas Costa le-a spus jurnaliştilor că e un mare admirator al lui Deco. “Îmi plăcea mult, tehnica de lovire a mingii, uşurinţa cu care ajungea în faţa careului şi finaliza. Încerc să joc ca el. Şi eu sînt un jucător destul de rapid, un luptător”, a spus Tomas Costa. La Rosario, argentinianul a fost folosit chiar şi pe postul de fundaş dreapta.

Vine în locul lui Culio?
Mijlocaşul Tomas Costa va fi folosit, cel mai probabil, în banda stîngă, în locul lui Juan Culio. Ultimul a declarat în mai multe rînduri că vrea să părăsească gruparea din Gruia, pentru un contract mai avantajos. Culio a fost curtat insistent în ultimii ani de formaţii din prima ligă rusă. Rubin Kazan ar putea fi următoarea destinaţie a argentinianului.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s