Ciprian Deac a semnat cu Schalke 04 un contract valabil pe cinci sezoane » Auf Wiedersehen!

Nemţii au plătit 3 milioane de euro pentru transferul interanţionalului român.
Ciprian Deac (24 de ani) a făcut un pas important în cariera sa. Ieri dimineaţă, internaţionalul român a plecat în Germania, cu o cursă de linie, Cluj – Timişoara – Dusseldorf, unde a fost aşteptat de oficialii echipei din Gelsenkirchen La prînz, mijlocaşul a efectuat vizita medicală, una care a durat aproximativ trei ore! După ce a obţinut avizul medicilor, Deac a discutat cu şefii lui Schalke condiţiile trecerii sale la gruparea antrenată de Felix Magath. Cluburile se înţeleseseră deja pentru 3 milioane de euro. Nemţii i-au pus în faţă un contract pe 5 ani şi un salariu de 400.000 de euro în primul sezon în Bundesliga. Acesta va creşte cu 100.000 de euro în fiecare an. Deac, care cîştiga 120.000 de euro pe an la Cluj, a semnat fără să stea prea mult pe gînduri.

Protejat la antrenament
Clujenii au făcut tot ce era posibil pentru a ascunde interesul lui Schalke pentru Deac. Banii obţinuţi din transfer erau extrem de importanţi pentru bugetul clubului. “Fabulaţii, invenţii”, a fost reacţia lui Paszkany, după ce GSP oferise în premieră informaţia, în urmă cu o săptămînă. Mai mult, la şedinţa de pregătire de miercuri seara, Deac nu a fost lăsat să se antreneze pentru a nu risca o accidentare, care să compromită în ultimul moment afacerea. Jucătorul a făcut alergări separat, spunînd tuturor că simte dureri la coapsa piciorului stîng. Ieri seara, mutarea lui Deac la Schalke a fost oficializată.

2,5 milioane de euro a încasat Rapidul pentru transferul lui Ioniţă la Koln

“Deac la Schalke? Fabulaţii. Există un ziar care fabulează mereu. Au scris şi germanii? Înseamnă că şi ei fabulează”
Arpad Paszkany, reacţie după informaţia apărută în GSP în urmă cu o săptămînă.
“Deac fuge de mănîncă pămîntul. Are patru plămîni şi o capacitate de efort extraordinară”
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

Au venit după Traore, l-au ochit pe Deac
Presa din Germania susţine că, iniţial, ţinta lui Schalke era atacantul ivorian Lacina Traore. Felix Magath şi-a trimis scouterii la Supercupa cu Urziceniul, dar aceştia l-au remarcat pe Deac şi i l-au propus imediat pentru un transfer. Jucătorul român a fost monitorizat de nemţi şi la amicalul României din Turcia.

Va juca în spatele vîrfurilor
“Deac e noul număr 10 al lui Magath”, a titrat cotidianul sportiv Kicker. Nemţii scriu că Deac va fi folosit în spatele vîrfurilor şi va avea misiune de a-i furniza muniţie fostului galactic Raul. Magath i-a dorit pe Misimovici (Wolfsburg) şi pe Van der Vaart (Real Madrid), dar a fost ţinut la distanţă de sumele de transfer ale celor doi mijlocaşi. În aceste condiţii, tehnicianul s-a reorientat şi a optat pentru Ciprian Deac.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s