CFR, victorie contra Pandurilor

Campionii şi-au revenit învingînd o echipă care a trăit numai în ultimele 10 minute.
Nu doar englezii se bucură cînd echipa favorită primeşte un corner. Dacă jocul nu merge, fazele fixe te pot salva. Mandorlini trăia meciul în picioare, galeria îşi certa jucătorii prin bannere ironice. Gorjenii vor să-şi respecte statutul de formaţie-sperietoare pentru “feroviari”. Orac lasă subtil o minge printre picioare, Stromajer o urmăreşte, dar centrarea vîrfului e blocată (16). Peste doar 3 minute, insistentul Bastos scoate un corner. Bate Hora, gafează Matei, iar E. Kone trage puternic sub transversală.

E 1-0 şi, deodată, terenul devine mai lat, clujenii se găsesc mai uşor, pulsul lui Mandorlini se stabilizează. După ce Pintilii evită golul al doilea, urmează un nou corner. Se schimbă partea, nu şi deznodămîntul. Centrează Bastos, Piccolo deviază cu călcîiul pentru Alcantara, iar stoperul brazilian găseşte colţul liber. E 2-0 şi publicul aplaudă campioana. Băieţii au fost iertaţi.

Oltenii îşi amintesc că nu mai sînt în liga secundă. Stromajer şutează de la 25 de metri, însă mingea nu trece de Stăncioiu. Nasser e aplaudat. Nu e uşor să trimiţi balonul peste gardul din spatele porţii. În finalul primei reprize, vedem un fotbalist care merită urmărit. Are numele unei mărci de ţigări, glezne de brazilian şi pasează precis. Bastos cîştigă o minge aparent pierdută, avansează spre careu şi, de la 16 metri, caută colţul lung. Popa îi refuză golul, cu un salt acrobatic.

Finalul e agitat de arbitrul Balaci. Mai întîi, nu-l elimină pe Gabi Mureşan (83), apoi, în secundele imediat următoare, dă penalty pentru oaspeţi. Se face 2-1, oaspeţii nu mai au forţă să egaleze, iar Mandorlini cîştigă două săptămîni de linişte. Sau nu?!

Protestul fanilor
Suporterii clujeni şi-au exprimat dezamăgirea cauzată de ultimele prestaţii ale favoriţilor. Mesajele bannerelor au fost extrem de acide. “Manele, poker, distracţii, unice atracţii”, a dat tonul Commando Gruia. Facţiunea KVSC a plusat: “Ne credeţi tîmpiţi! Cîţi antrenori mai vreţi să maziliţi?”. “Vrem să vedem fotbal adevărat, nu batjocură, bucătarilor, mecanicilor!” a fost un alt mesaj afişat la Peluza I.

INBOX

– Stăncioiu a fost pentru prima dată titular în actualul sezon. Internaţionalul român i-a luat locul lui Nuno Claro, pedepsit după ce a încasat trei goluri în Regie.
– Mandorlini nu a ieşit deloc la încălzirea echipei sale. Antrenorul a preferat să rămînă în vestiar pînă cu cîteva secunde înaintea fluierului de start. În minutul 44, italianul a fost ovaţionat de public. El a răspuns ducîndu-şi mîna în dreptul inimii.
– Alcantara, Piccolo şi Tony, trei dintre fundaşii vişiniilor, şi-au reproşat în mai multe rînduri plasamentul la atacurile gorjenilor. La faza golului de 2-0, primii doi au colaborat perfect.
– Asistentul Marius Nicoară l-a scos din sărite pe Bud, oprindu-l în prima repriză pe atacant, pe motiv de ofsaid, în trei situaţii. Atacantul a protestat vehement de fiecare dată.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s