CFR pregăteşte lovitura » Dan Petrescu în Gruia

“Vişiniii” îl doresc cu insistenţă pe “Bursuc”. Acesta a fost la finalul săptămînii trecute în secret la Cluj, unde a discutat termenii preluării echipei.

CFR acţionează în linişte. Şefii din Gruia au un plan secret prin care încearcă să-l aducă la echipă pe Dan Petrescu. Primul pas a fost făcut chiar la sfîrşitul săptămînii trecute. Surse apropiate clubului au povestit că tehnicianul de la Kuban a fost în secret la Cluj, unde s-a întîlnit cu Iuliu Mureşan şi cu Arpad Paszkany.

Galamaz, Brandan, Bilaşco
Tehnicianul de 42 de ani a fixat deja lista cu jucători pe care-i vrea la CFR. Petrescu le-a transmis şefilor de la Cluj că vrea să colaboreze cu trei dintre jucătorii cu care a cucerit titlul de campion acum doi ani cu Unirea Urziceni. Aceştia sînt Galamaz, Brandan şi Bilaşco.

Mandorlini are clauză de 800.000 de euro
Cele două părţi par să fi bătut palma, mai ales că Petrescu nu-şi doreşte să mai continue în Rusia. Deşi lider cu Kuban în liga a doua, la o distanţă de opt puncte de următoare clasată, fostul internaţional nu e pe deplin încîntat de proiectul sovieticilor.

Marea problemă în concretizarea tratativelor este suma pe care clujenii ar trebui să i-o plătească lui Andrea Mandorlini. Italianul are o clauză de reziliere de 800.000 de euro în cazul în care va fi demis, iar şefii din Gruia încearcă să-l facă pe acesta să părăsească singur echipa, pentru a nu fi nevoiţi să-i dea daune.
Dacă nu vor putea să-l îndepărteze pe Mandorlini, atunci, cel mai probabil, instalarea lui Petrescu se va face la iarnă, atunci cînd acesta va încheia sezonul cu Kuban.

Italianul reconfirmat după remiza cu Astra

Rezultatul de egalitate de pe teren propriu, 2-2, cu Astra i-a enervat la culme pe conducătorii CFR-işti. Deşi au evitat să-l atace pe tehnicianul italian, acesta nu mai este deloc în graţiile lui Iuliu Mureşan şi Arpad Paszkany. Imediat după meci, Paszkany şi Mureşan l-au băgat în şedinţă pe Mandorlini. Aceştia i-au reproşat rezultatele din ultimele două etape. În ciuda discuţiei destul de aprinse, italianul ar fi fost reconfirmat în funcţie. Însă apele nu s-au liniştit deloc la Cluj, unde marea ambiţie a patronului de la CFR este instalarea lui Petrescu pe banca tehnică.

L-au vrut şi în vară
Clujenii nu sînt la prima tentativă de a-l convinge pe Petrescu să accepte funcţia de principal. În vară, Paszkany i-a propus fostului fundaş dreapta să preia echipa. Atunci, “Bursucul” avea o serie foarte proastă cu Kuban Krasnodar, pierzînd trei meciuri consecutiv, iar patronul lui CFR i-a oferit postul lui Mandorlini. Petrescu a refuzat, însă Paszkany i-a transmis atunci: ” Te aştept! Cînd vei termina cu ruşii, vreau să vii la Cluj!”.

Şi Ando a fost pe listă
Un alt nume surpriză pentru înlocuirea lui Mandorlini a fost cel al tehnicianului dinamovist, Ioan Andone. “Fălcosul” a rămas în relaţii foarte bune cu conducerea celor de la CFR şi a discutat în mai multe rînduri cu aceştia. Totul a rămas însă în fază unor discuţii de principii, Andone refuzînd pentru moment oferta, motivînd: “Am început un proiect cu Dinamo, vreau să- l duc la bun sfîrşit!”.

” Sînt foarte dezamăgit de atitudinea publicului, este o problemă foarte mare. Am cîştigat cinci meciuri la rînd, dar atitudinea publicului mă face să mă gîndesc dacă mai rămîn la Krasnodar! E posibil să plec!”
Dan Petrescu, pe 11 august 2010

1 milion de euro este salariul stagional al lui Petrescu la Krasnodar. El a primit şi o primă de instalare de 500.000 de euro

Carte de vizită
DAN PETRESCU

Vîrstă: 42 de ani
A antrenat: Sportul (2003-2004), Rapid (2004), Sportul (2004-2006), Wisla Cracovia (2006), Urziceni (2006-2009), Kuban Krasnodar (2010-?)
Performanţe: finalist al Cupei României (2007-2008), campion al României (2008-2009) şi locul al 3-lea în faza grupelor a Ligii Campionilor (2009-2010) cu Urziceni

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s