Sixto Peralta: “Sînt fericit că joc din nou”

Argentinianul a acceptat înjumătăţirea contractului său şi va evolua în continuare la Cluj. Sixto Peralta a fost reprimit la prima echipă .

Sixto Peralta a revenit la antrenamentele clujenilor. Argentinianul s-a întîlnit ieri cu şefii clujenilor şi a acceptat înjumătăţirea contractului său. Dacă pînă acum jucătorul încasa 370.000 de euro pe stagiune, salariul pentru ultimul său an de contract va fi de 185.000 de euro! “Mumo” a fost reabilitat şi la dorinţa antrenorului. “De Zerbi şi Peralta au fost jucători care au ajutat această echipă în sezonul trecut”, spunea recent Mandorlini, care a lăsat să se înţeleagă că are nevoie urgent de un mijlocaş de creaţie.
Campioana a participat în acest mercato la un adevărat draft NBA. Clujul şi-a ridicat media de înălţime, prin transferurile lui Bjelanovici, Kivuvu, Nuno Diogo sau Rada, dar a trecut în plan secund nevoia de a aduce fotbalişti capabili să impulsioneze un joc de posesie. În condiţiile în care transferul lui De Zerbi se tot amînă, iar brazilianul Rafael Bastos e în urmă cu pregătirea fizică, Peralta a primit o nouă şansă. Ultimele săptămîni au fost de coşmar pentru mijlocaşul argentinian. Acesta a fost pus pe lista de transferuri şi anunţat să-şi caute echipă. Poza sa a fost scoasă de pe siteul oficial, iar tricoul cu numărul 8 a fost preluat de Kivuvu. În ultima lună, Sixto Peralta s-a pregătit la Cluj, alături de ceilalţi jucători disponibilizaţi de clujeni, nefiind inclus în lotul care s-a pregătit în Austria. N-ar fi exclus ca Peralta să apară în primul unsprezece, luni, împotriva Victoriei Brăneşti.

Peralta spune că a uitat conflictul cu cei din conducerea lui CFR. După o lună de exil, argentinianul a revenit la antrenamente şi aşteaptă confruntările din Champions League

Sixto Peralta (31 de ani) a revenit la prima echipă după ce a acceptat înjumătăţirea contractului. Argentinianul spune însă că e pregătit pentru un nou event alături de coechipierii săi.

– Sixto, pînă la urmă vei continua cu CFR Cluj deşi toată lumea credea că îţi vei rezilia contractul. Te aşteptai la acest deznodămînt?
– Da, eram oricum jucătorul lui CFR Cluj. M-am întîlnit marţi cu cei din conducere şi am ajuns la o înţelegere privind partea financiară pentru acest sezon. E totul în regulă acum şi sînt foarte fericit pentru că mă pot antrena din nou alături de colegii mei.

– Ai renunţat la jumătate din contract pentru a rămîne la Cluj…
– Da, dar nu asta e important acum. Am o vîrstă şi vreau să joc în continuare. La Cluj ai mereu parte de provocări. E şi Champions League, dar şi obiectivele pe plan intern sînt mereu aceleaşi: cîştigarea Cupei şi a campionatului. Iar eu simt că mai pot ajuta echipa şi pot face faţă la acest nivel.

– Totuşi, ai ratat pregătirea de vară şi nu ai mai fost primit la antrenamentele primei echipe. A fost dificil pentru tine să accepţi măsura?
– Nu mi s-a mai întîmplat niciodată în carieră, dar nu vreau să mă mai gîndesc la ceea ce a fost. Nu am resentimente, am revenit la prima echipă cu sufletul deschis. E un grup foarte unit la CFR şi mi-ar fi părut rău să-l părăsesc atît de repede. Eu am lucrat în această lună alături de antrenorul Horia Cîrlan, deci n-am pierdut timpul.

– Crezi că CFR poate repeta performanţele din sezonul trecut?
– Am dovedit în nenumărate rînduri că sîntem o echipă valoroasă. E adevărat, programul va fi şi mai încărcat faţă de anul trecut. CFR are însă un lot care-i permite să facă faţă cu brio pe mai multe fronturi. Campionatul va fi echilibrat, mai ales că şi celelalte pretendente la titlu s-au întărit. Avem însă datoria de a ne apăra medaliile de campion.

185.000 de euro va cîştiga Sixto Peralta în acest sezon

Aplaudat de fani
Peralta a fost primit cu ovaţii de fanii care au asistat ieri la jocul şcoală dintre feroviari şi juniorii republicani A ai clubului. Sixto a jucat în spatele vîrfurilor. Iuliu Mureşan a explicat de ce l-a reprimit la echipă. “Căutam un jucător pe postul de mijlocaş central, dar am ajuns la concluzia că cea mai bună soluţie o avem în curtea noastră”, a spus preşedintele “vişiniilor”.

Traore a ales Burkina Faso!
Atacantul Lacina Traore a urmat exemplul colegului său, Yssouf Kone. Astfel, tînărul ivorian a optat pentru reprezentativa Burkina Faso şi a fost convocat în premieră de selecţionerul portughez Paulo Duarte. “Armăsarii” vor juca pe 11 august, la Paris, împotriva lui Congo. Traore nu a jucat într-un meci oficial pentru Coasta de Fildeş, fiind totuşi în lotul lărgit convocat de Eriksson înaintea Cupei Mondiale. Altfel, Dominique Kivuvu a fost convocat la reprezentativa Angolei pentru amicalul cu Uruguay.

Pereira, blindat
Alvaro Pereira a semnat prelungirea contractului cu FC Porto pînă în vara lui 2015! Jucătorul de bandă a primit o mărire de salariu considerabilă, dar acum clauza de reziliere a contractului său este de 30 de milioane, cu 10 milioane mai mult faţă de vechiul angajament. Pereira era dorit de Bayern Munchen, însă dragonii nu vor să se despartă de jucător în această vară. CFR are 20 la sută dintr-un viitor transfer al internaţionalului uruguayan.

Pachet pentru Falub
Rade Veljovici (23 de ani) şi Didy (27 de ani) vor juca în următorul sezon la FCM Tg. Mureş. Cei doi au ajuns la o înţelegere cu gruparea nou-promovată în Liga 1 şi vor fi la dispoziţia tehnicianului Adrian Falub, începînd cu săptămîna viitoare. Ambii sînt în urmă cu pregătirea. În ultima lună, Didy şi Veljovici s-au antrenat la Cluj, după ce conducerea lui CFR i-a anunţat că nu mai intră în planurile lui Mandorlini.

INBOX
Mureşan crede că Emmanuel Kone se poate impune în primul unsprezece la CFR. “Mai are nevoie de 2-3 săptămîni pentru a fi pregătit din punct de vedere fizic. E un jucător de calitate”, a spus oficialul campioanei.

Clujenii nu sînt îngrijoraţi după semieşecul de la Craiova. “Nu poţi trage concluzii după un singur meci. S-a jucat pe o căldură insuportabilă. S-au mai văzut cazuri în care unele echipe au început avîntat şi s-au tăiat prin etapa a şaptea”, a declarat Mureşan.

Preşedintele clujenilor susţine că nu a primit o ofertă concretă pentru Bud, jucător dorit de Gent: “Nu a venit nici o ofertă pe adresa clubului. În schimb, noi ne gîndim să mai aducem un jucător”

De Zerbi e aproape de Cluj. Mijlocaşul trebuie să-şi încheie conturile cu Napoli. “Noi n-am negociat nici o secundă cu clubul italian. Roberto trebuie să-şi rezolve situaţia cu Napoli. După ce o va face, va veni la noi. Sîntem foarte aproape”, a mărturisit Mureşan.

– Rafael Bastos, mijlocaşul brazilian transferat recent de feroviari, va debuta în Liga 1 peste două săptămîni. Jucătorul de 24 de ani va fi folosit în spatele vîrfurilor.
– Clujenii vor disputa astăzi, de la ora 17:00, un meci şcoală împotriva juniorilor republicani A.
– Presa din Italia a scris ieri că De Zerbi ar putea fi direcţionat de Napoli spre Parma, ca monedă de schimb în contul transferului lui Cristiano Lucarelli la gruparea din Sicilia.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s