Clujenii negociază în paralel cu Rapidul pentru transferul atacantului brazilian » Pista Carlao

Vîrful lui Uniao Leiria a început să evolueze la nivel profesionist acum trei ani cînd a fost remarcat de un preparator fizic în timp ce juca alături de prietenii săi.
Rapid şi CFR intră din nou într-o dispută pe piaţa transferurilor. Prima rundă a fost cîştigată de giuleşteni, care au reuşit să-l achiziţioneze pe Cassio, de la Uniao Leiria. Acum, Clujul speră să ia faţa Rapidului, în cazul celuilalt marcator al grupării portugheze, brazilianul Carlao (24 de ani). Vîrful de 1.90 de metri e un jucător apreciat în Portugalia, comparat în dese rînduri cu starul lui Sporting, Liedson. Carlao are o clauză de reziliere de 4 milioane de euro, însă Uniao cere aproximativ 1,5 milioane pentru a-i permite să plece.

Deşi s-a apucat de fotbal, la nivel profesionist, în urmă cu doar doi ani, ascensiunea lui Carlao a fost fulminantă. În 2008, brazilianul lucra într-o fabrică în Sao Cristovao şi juca fotbal doar în compania prietenilor săi, după programul de muncă. La o miuţă a fost descoperit de un preparator fizic, care i-a propus să dea probe de joc la gruparea din localitate. Trei goluri în trei partide de verificare i-au adus lui Carlao primul său contract de profesionist. După şaşe luni a urmat transferul în Portugalia, la Uniao Leiria, care evolua în liga secundă. Carlao a marcat de 12 în ori în 12 partide, iar echipa sa a obţinut promovarea la finalul stagiunii 2008-2009. În sezonul trecut, jucătorul sud-american a punctat de 9 ori în toate competiţiile.

4 goluri a înscris Carlao în partida disputată în 2008-2009, între Uniao Leiria şi Olhanense, scor 5-1

Rapid îl vrea împrumut
Giuleştenii le-au propus celor de la Uniao să-l ia împrumut pe Carlao pentru un sezon. Preşedintele lui Uniao Leiria a declarat în presa lusitană că atacantul brazilian va pleca numai pentru o sumă importantă de bani. “Nu putem vorbi decît despre un transfer definitiv, în condiţiile dorite de gruparea noastră”, a declarat Joao Bartolomeu.

Balde, înconjurat de impresari
Campioana are dificultăţi în a-l aduce pe Ibrahima Balde (19 ani) de la Atletico Madrid. Clujenii s-au trezit că jucătorul e revendicat de mai mulţi impresari, astfel că suma pentru plata comisioanelor ar fi una destul de ridicată. În plus, CFR n-a finalizat discuţiile nici cu gruparea din Primera Division. Atletico ar prefera să-l împrumute, în timp ce “vişiniii” forţează un transfer definitiv.

Emoţii cu Veloso
Brazilianul Leo Veloso a alertat stafful medical al clujenilor la şedinţa de pregătire de ieri. După o serie ucigătoare de sprinturi şi ruperi de ritm pe o distanţă de 16 metri, fundaşul stînga a rămas întins pe gazon, acuzînd o stare de ameţeală. După o examinare atentă a medicului Ovidiu Dragoş, Leo Veloso s-a odihnit cîteva minute pe bancă şi apoi şi-a reluat antrenamentul.

Inbox
– Tichetele de acces la partida cu Victoria Brăneşti, care va avea loc luni, vor fi puse în vînzare începînd de vineri, la casele de bilete de la stadion.
– Felice Piccolo şi Saşa Bjelanovici, n-au participat la antrenamentul de refacere de ieri, cei doi jucători, fiind învoiţi de Mandorlini să petreacă două zile alături de familie.
– “Vişiniii” au programat pentru mîine, la baza CMC, de la ora 17.00, un meci test cu echipa de juniori republicani A, pregătită de Gheorghe Vasile şi care a cîştigat titlul de vicecampioană.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s