Supercupa a rămas la Cluj » Furie vişinie

După ce a luat titlul şi Cupa României, CFR a închis ieri un sezon perfect, cîştigînd la penaltyuri şi ultimul trofeu posibil, al 7-lea în doar 3 ani.
Nimeni nu s-ar fi supărat dacă aspersoarele ar fi stropit aseară şi tribunele ca la showurile de la SeaWorld. Înaintea meciului, stadionul părea o saună, cu spectatorii pîndind o adiere de vînt.Liga a interzis vuvuzelele în campionat, dar CFR a replicat cu Kivuvu. Olandezul s-a prezentat fanilor cu un şut de la 30 de metri ce l-a zgîlţîit pe Arlauskis. Mingea a fost urmărită de Bjelanovici, dar clujenii n-au obţinut decît un corner (7). Tot mijlocaşul care-l admiră pe Vieira a încercat să dribleze în careul Unirii, dar a scăpat balonul în aut. A treia oară n-a mai ratat. S-a năpustit asupra mingii, a fost lăsat să şi-o aşeze, şi a tras năprasnic, de la 30 de metri, în dreapta lui Arlauskis (12). N-au fost vuvuzele, ci tropozelele din Gruia, adică un tropăit sacadat, asurzitor, în tribunele construite pe structură metalică.

“Dublă” Kivuvu
Unirea nu a avut replică, Neaga l-a interpretat pe Omul Invizibil. Cu un corner, executat viclean de Marinescu (22), şi două şuturi de la distanţă nu poţi răpune campioana. Cînd jocul nu merge, cel mai bun fotbalist poate fi norocul. Kivuvu s-a integrat la CFR, preluînd ştafeta autogolurilor purtată de Cadu, G. Mureşan sau Alcantara. Numărul 8 a chiflat stupid un balon care s-a dus în plasă (53).

Meciul înviase şi Panin a fost şi el foarte aproape să-l învingă pe Nuno Claro (57)! Deac, Maftei şi Cadu n-au putut evita prelungirile. Unirea e mai periculoasă după intrarea lui Semedo şi tupeul ei a fost răsplătit prin golul lui Marinescu, care a profitat de o eroare a lui Cadu. Arlauskis a supravieţuit loviturilor libere distribuite de Marius Avram, a tras de timp, dar tot n-a scăpat cînd insistentul Bjelanovici a aruncat balonul în gura porţii de unde Deac nu putea rata. Asalt clujean în ultima repriză de prelungiri. Şi totul s-a decis la penaltyuri, unde clujenii au avut din nou nervii mai tari ca ialomiţenii, aşa cum a fost şi la Supercupa din 2009.

7 trofee au cîştigat clujenii în ultimii 3 ani: două titluri, trei Cupe şi două Supercupe

“Marius Avram, fiul şefului arbitrilor, a făcut praf meciul! Culio şi Mureşan trebuiau eliminaţi. A inventat lovituri libere pentru CFR gîndindu-se că ei au executanţi buni!”
Mihai Stoica, preşedinte Urziceni

“Palmaresul meu, ca manager, e peste cel al clubului CFR! Mă gîndesc să ies din fotbal, fiindcă nu mai pot să-i văd pe jucătorii mei trişti din cauza arbitrajului, ca în seara asta!”
Mihai Stoica, preşedinte Urziceni

“Ce a reuşit Nuno Claro în această seară e incredibil! Cred că lui i s-ar cuveni acest trofeu. Cupa e pentru soţie şi familia mea!”
Ciprian Deac, mijlocaş CFR

“Inima mea e în regulă. Eram siguri că putem cîştiga şi acest trofeu. Nuno a fost determinant şi mă bucur foarte mult pentru acest cadou de ziua mea”
Andrea Mandorlini, antrenor CFR

INBOX:

– FANII din Gruia nu l-au uitat pe Antonio Semedo, fostul atacantul al clujenilor fiind solicitat pentru poze de către suporterii feroviari din apropierea gazonului.
– ÎN LOJELE arenei “Dr. Constantin Rădulescu” au luat loc şi reprezentanţii FRF, Ionuţ Lupescu, Adalbert Kassai, Patrițiu Abrudan, Bogdan Stelea, dar şi handbalista Carmen Amariei.
– BILAŞCO şi Maftei s-au repezit la pauză înspre arbitrul Marius Avram, căruia i-au reproşat nesancţionarea jocului dur al
clujenilor
– SPECTATORII prezenţi la meci au aplaudat la unison anunţul făcut de crainicul arenei, conform căruia vuvuzelele vor fi
interzise în acest sezon pe stadioanele din România.

Gabi Mureşan: “Sper ca Urziceniul să nu depăşească prea curînd complexul CFR”
Mijlocaşul lui CFR Cluj, Gabi Mureşan, a comentat victoria reuşită în faţa Unirii Urziceni în Supercupa României şi spune că îşi propune cît mai multe trofee alături de feroviari în viitor
“Ne bucurăm că am reuşit să cîştigăm, datorită lui Nuno am luat Supercupa şi îi mulţumim. Sper ca cei de la Unirea Urziceni să nu depăştească prea curînd complexul CFR, vrem să-i batem de fiecare dată pentru că ne propunem să cîştigăm cît mai multe trofee”, a spus Mureşan.

Deac, desemnat cel mai bun jucător al Supercupei!
Marcatorul golului secund al CFR-ului, Ciprian Deac, a fost desemnat cel mai bun jucător al Supercupei României.
Deac a depus un efort considerabil pe durata celor 120 de minute şi, în ciuda ratării de la penalty-uri, a reuşit să creeze numeroase probleme defensivei Urziceniului.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s