Fildeş de import

Emmanuel Kone este dorit în Budesliga de Kaiserslautern şi Nurnberg.
Împrumutat în sezonul trecut la Inter Curtea de Argeş împreună cu Ousmane Viera, mijlocaşul Emmanuel Kone este monitorizat atent de grupările din campionatul Germaniei. Mijlocaşul de 23 de ani şi 1,75 metri a fost ofertat de 1.FC Nurnberg, dar şi de nou- promovata în Bundesliga, FC Kaiserslautern. “Emma” Kone a participat cu naţionala Coastei de Fildeş la Cupa Mondială din Africa de Sus, însă nu a fost folosit deloc de selecţionerul Sven Goran Eriksson, avînd o concurenţă pe măsură prin Yaya Toure, Romaric, Tiote sau Gosso.
Alfred Obrou, impresarul jucătorului, s-a întîlnit în cantonamentul din Austria cu oficialii clujeni, pentru a negocia transferul mijlocaşului. Cu toate acestea, Andrea Mandorlini a declarat că-l aşteaptă pe jucător la pregătire, mijlocaşul fiind scutit pentru stagiul austriac, pentru că a participat la turneul final din Africa de Sud.
Apreciat de Andone
Emmanuel Kone a fost apreciat de Ioan Andone, fostul tehnician al “vişiniilor”, despre care afirma în urmă cu două sezoane că este “noul” Semedo şi că este chiar mai valoros decît portughezul de 31 de ani. Nemulţumit de statutul de rezervă la CFR, în sezonul trecut, Emma Kone a fost tras pe linie moartă de tehnicianul Dusan Uhrin jr. Acesta l-a exclus din lot pentru faptul că a refuzat să se prezinte la un meci al echipei a doua.
La un pas de moarte
Ivorianul Emmanuel Kone a fost la un pas de o tragedie la un meci amical, din iulie 2009, dintre Internaţional Curtea de Argeş şi Drobeta Turnu Severin. Kone a căzut inconştient la pămînt, după o lovitură recepţionată în cap, fiind transportat cu ambulanţa la Bucureşti. “Cinci minute, după ce am căzut pe teren, nu am ştiut de mine! Nu m-am gîndit nici o clipă că voi muri, pentru că am şase fraţi acasă pe care trebuie să-i ajut”, a povestit el.

12 partide a bifat Emma Kone pentru naţionala Costei de Fildeş
29 de meciuri a jucat ivorianul pentru echipa din Curtea de Argeş şi a marcat 6 goluri

“Să începem cu o victorie!”
Ionuţ Rada a declarat la sosirea din Austria că feroviarii sînt favoriţi în confruntarea cu Urziceniul din Supercupă. “După 3 săptămîni de cantonament, cred că sîntem pregătiţi pentru meciul de duminică. Este important să păşim cu dreptul în noul sezon, în meciul de deschidere. Trebuie să facem totul pentru a cîştiga, mai ales că jucăm acasă şi avem fanii de partea noastră”, a spus fundaşul.

Vrea primul trofeu
Mijlocaşul Dominique Kivuvu se pregăteşte să-şi adauge primul trofeu din carieră în palmares. “Ar fi extraordinar să luăm Supercupa, deoarece ar fi primul meu trofeu important. Nu ştiu foarte multe despre adversarul din Urziceni. Sper să joc duminică, dar asta decide doar Mandorlini. Am avut parte de o pregătire foarte bună în Austria, unde am cîştigat 4 din 5 amicale, eu zic că este bine”, a spus olandezul.

Direct în cantonament
Italianul Mandorlini nu face nici o concesie jucătorilor. Aceştia nu au primit nici o zi liberă după sosirea din Austria, avînd în vedere importantul meci de duminică. Jucătorii au sosit ieri la prînz din Austria, au primit cîteva ore libere, însă spre seară au programat un prim antrenament de acomodare la Cluj, după care au intrat în cantonament.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s