13 din cele 16 goluri marcate de CFR în amicale aparţin atacanţilor » Mai eficace

Mandorlini i-a resuscitat pe Traore şi Kone, iar prin venirile lui Hora şi Bjelanovici ofensiva clujeană are o altă faţă decît anul trecut.
CFR Cluj este mai puternică decît sezonul trecut. Asta reiese din ceea ce au arătat feroviarii în stagiul de pregătire de la Abtenau.
Ce merge
Campioana României şi-a păstrat în mare lotul de anul trecut, cu două excepţii, Nicolae Dică şi Peralta şi s-au întărit cu 5 jucători, fundaşii Rada şi Nuno Diogo, mijlocaşul Kivuvu şi atacanţii Hora şi Bjelanovici. Tehnicianul Andrea Mandorlini şi-a concentrat atenţia în Austria în special pe faza ofensivă, care a suferit sezonul trecut, reuşind să remedieze neajunsurile. Marele cîştig pentru CFR îl reprezintă pofta de joc arătată de ivorienii Yssouf Kone şi Lacina Traore, care împreună au marcat jumătate din totalul golurilor reuşite de feroviari în amicale.
Dacă acum lui Mandorlini îi va fi greu să aleagă pe cine va titulariza în atac, în apărare lucrurile par a fi clare. Datorită numărului mare de fundaşi centrali, 5, de care dispune, italianul a testat un sistem cu 3 jucători pe linia de fund, care nu a funcţionat însă, mai ales în prima repriză a amicalului cu Slavia Praga. Astfel, Mandorlini va miza în continuare pe aceeaşi defensivă care a dat satisfacţie în campionatul trecut, cu Panin în banda dreaptă, Piccolo şi Cadu în centru şi brazilianul Edimar pe stînga.
Ce nu merge
Dacă apărarea şi atacul funcţionează la parametri normali, CFR suferă la mijloc. La recuperare, Gabi Mureşan rămîne suveran, dar construcţia lasă de dorit. Asta şi pentru că fundaşii preferă adesea să joace cu baloane lungi direct pe vîrfuri. Aşa s-a întîmplat şi în prima repriză a meciului cu Red Bull Leipzig. A fost nevoie de introducerea lui Culio, care a inventat două faze din care feroviarii au întors rezultatul. Revenirea italianului De Zerbi ar putea rezolva însă şi această problemă.

Cum va arăta CFR-ul în sezonul 2010-2011
Nuno Claro – Panin, Piccolo, Cadu, Edimar – Kivuvu, G. Mureşan, Culio – Hora, Bjelanovici, Deac

Rezultatele CFR-ului în amicalele din Austria
CFR – SV Grodig 5-3
CFR – SV Hallwang 4-0
CFR – Anderlecht 3-0
CFR – Slavia Praga 2-4
CFR – Red Bull Leipzig 2-1

16 goluri au marcat feroviarii în amicalele din Austria şi au primit doar 8
6 goluri a marcat Traore în partidele din Austria, fiind golgeterul verii la CFR

Deac evidenţiat
Italianul Andrea Mandorlini s-a declarat mulţumit de cum s-au pregătit jucătorii săi în Austria şi l-a evidenţiat în mod special pe Ciprian Deac. “Dacă e cineva care m-a impresionat în mod special acela e Deac. S-a pregătit exemplar, munceşte mult şi este într-o continuă creştere”, a punctat Mandorlini.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s