Deac s-a impus rapid între titularii lui Mandorlini » De nota 10

Trică, Nicolae Dică şi acum Deac. Aceasta e povestea tricoului cu numărul 10 la echipa campioană, care şi-a găsit un nou proprietar. Sfătuit de naşul Trică, Deac va fi noul “decar” al campioanei României.
Ciprian, sînteţi abia la jumătatea cantonamentului, mai rezistaţi?
– Mai rezistăm, nu mai rezistăm, nu avem ce face. Asta este meseria noastră şi trebuie să ne-o respectăm. Trebuie să ne pregătim cît mai bine, fiindcă sînt foarte importante cantonamentele pentru perioada ce urmează.
– Eşti noul decar al CFR-ului. Ce te-a determinat să alegi tricoul cu numărul 10?
– Mi-a plăcut de mic numărul 10 şi am aşteptat pînă s-a eliberat. Au plecat pe rînd Trică, Dică… Chiar am vorbit cu naşul Eugen şi m-a rugat să iau numărul 10 pentru el. Este adevărat că tricoul te responsabilizează , dar, pînă la urmă, nu numărul va juca.

“Sîntem pe drumul cel bun”
– Ai obţinut un penalty şi ai avut o evoluţie apreciată în amicalul cu Anderlecht.

– Toată echipa a jucat bine cu Anderlecht. Nu contează cine obţine penalty sau cine marchează, important este să cîştige echipa. S-au văzut unele trasee de joc, pe care le exersăm la antrenamente şi zic că sîntem pe drumul cel bun. Meciurile amicale sînt de antrenament, în campionat, unde este mult mai greu, trebuie să demonstrăm ce putem.
– După transferurile şi scorurile din amicale, va fi CFR cea mai puternică echipă din Liga 1?
– Nu ştiu dacă sîntem cea mai bună echipă, dar pot să spun că sîntem o candidată serioasă la titlu. Vom fi nevoiţi să arătăm asta pe teren.

“Avem două echipe valoroase”
Preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, jubilează după corecţia aplicată campioanei Belgiei, Anderlecht (3-0): “S-a văzut cu Anderlecht că avem un lot valoros. Practic dispunem de două echipe. Îmbucurător e faptul că spre deosebire de sezonul trecut cînd sufeream la goluri marcate, acum s-au dat doar în 3 meciuri 12 goluri, dintre care vreo 10 au fost reuşite de atacanţi.

Boroştean spre Alba-Iulia
Ionuţ Boroştean aşteaptă un răspuns de la Unirea Alba Iulia. Mijlocaşului de 23 de ani i-a expirat contractul cu CFR în 30 iunie, iar clubul nu i-a mai prelungit angajamentul. “Boroştean este o soluţie pentru noi, însă mai are oferte din Liga 1, deci nu ştiu dacă va ajunge la noi”, a spus preşedintele Lupu.

Leave a comment