Campioana CFR Cluj merge ceas în amicale >> Galop vişiniu


Batin şi Hora au fost ultimii doi remarcaţi ai amicalului cu SV Hallwang, primul reuşind şi “dubla”.
Andrea Mandorlini nu face experimente şi vrea să aibă o echipă omogenă pentru startul sezonului şi Liga Campionilor. Chiar dacă a avut în faţă un adversar modest, din liga a patra austriacă, italianul a trimis din start o echipă aproape ideală, în care doar fundaşii centrali, Nuno Diogo şi Rada, par a fi “intruşi” în sistemul 4-3-3.
Clujul a început greoi şi a deschis seria ocaziilor la poarta austriacă abia după 10 minute de joc, cînd Mureşan a expediat o lovitură liberă de la 18 metri. Cinci minute mai tîrziu, mecanismul campioanei a dat primele semne de viaţă, cînd Kone l-a servit ideal pe Kivuvu cu călcîiul, dar şutul olandezului nu a cadrat buturile adverse. Şi Bjelanovici şi-a intrat în rol (20), dar unicul gol al reprizei a purtat semnătura lui Yssouf Kone, care servit ideal de Veloso nu l-a iertat pe goalkeeperul din Hallwang. Plictisit în apărare, Rada s-a aventurat în atac şi a fost la un pas să majoreze diferenţa, dar portarul gazdelor a scos miraculos de lîngă bară (42). Bjelanovici a ratat şi el pe finalul primei părţi, după cursa solitară a lui Kone (45).
Galop în repriza secundă
La reluare, Mandorlini a schimbat întreaga echipă, dar şi partitura tactică, 3-4-3. În atac, Clujul a pulsat sînge tînăr, trioul Hora – Batin – Traore ameţindu-i complet pe austrieci. Golgeter în liga secundă, Batin a fructificat prima cursă a lui Hora (53), omul-spectacol din ofensiva clujeană. Cinci minute mai tîrziu, rolurile s-au inversat, Batin aşezîndu-i balonul lui Hora, care nu i-a iertat pe austrieci. Traore a scuturat şi el plasa, dar dintr-o poziţie de ofsaid , iar apoi Batin a sigilat tabela cu un voleu spectaculos (89).

“Sînt bucuros că am văzut că unele trasee exersate la antrenament sînt deja asimilate de jucători. Am avut meciul la discreţie şi ne puteam impune mult mai clar”
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

CFR Cluj – SV Hallwang (Austria, IV) 4-0 (1-0)
Au marcat: Y. Kone (28), Batin (53, 89), Hora (58)
CFR Cluj (prima repriză): Stăncioiu – Panin, N. Diogo, I. Rada, Veloso – Kivuvu, G. Mureşan, Culio -Deac, Y. Kone, Bjelanovici. Antrenor: Andrea Mandorlini
CFR Cluj (repriza a doua): Peskovici – Cadu, Alcantara, Piccolo – Tony, Dani, G. Mureşan, Edimar – Hora, Batin, Traore. Au mai jucat: Negruţ, Buş

– Juniorul Sergiu Negruţ a fost folosit de Mandorlini un sfert de oră în locul lui Gabi Mureşan. Şi Sergiu Buş a apucat să bifeze primele sale minute în cantonamentul din Austria.
– Bud nu a jucat deloc ieri, fiind menajat după ce a simţit dureri musculare la antrenamentul de dimineaţă.
– Un grup de 25 de români i-a încurajat permanent pe clujeni. Suporterii sînt stabiliţi în Austria, unii venind de la 400 de kilometri pentru a-i urmări pe campioni.
– Meciul a fost arbitrat de o brigadă românească, cu Alexandru Tudor la “centru”. “Nu a avut nici cea mai mică problemă. Nici măcar o fază litigioasă”, a glumit preşedintele Mureşan.
-Clujenii au reuşit să mai perfecteze o partidă amicală, pe 14 iulie, contra lui Austria Salzburg, echipă de liga a doua.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s