Noua ordine la CFR Cluj

Mandorlini pregăteşte un sistem de joc cu care vrea să surprindă în Liga 1.

Andrea Mandorlini instrumentează o nouă revoluţie tactică la CFR Cluj. În amicalul cu echipa din liga secundă austriacă, SV Grodig (5-3), italianul a lăsat se se întrevadă două dintre constantele campioanei din sezonul viitor. Tehnicianul a folosit două sisteme diferite, 4-3-3 (în prima repriză) şi 3-4-3 (în a doua parte a testului). Doar ultimul a dat satisfacţie.
1. Modulul 4-3-3. O aşezare utilizată des şi în campionatul trecut, dar care se încăpăţînează să nu ofere o perspectivă fericită. Mandorlini a mizat din start pe noile achiziţii: Nuno Diogo, Rada, Hora, Kivuvu şi Bjelanovici. Primii doi, deşi au mai jucat împreună la Otopeni, au fost depăşiţi constant de austrieci. Pe faza ofensivă, CFR a abuzat de mingi lungi. În aceste condiţii, “uriaşul” Bjelanovici s-a simţit în elementul său. Croatul a ratat de patru ori în prima repriză şi pare un atacant care ajunge extrem de uşor la finalizare. Deac, noul număr 10, Kivuvu şi Mureşan s-au remarcat şi ei.
2. Modulul 3-4-3. Nu va fi doar un moft al lui Mandorlini. Italianul are trei fundaşi centrali maturi, Piccolo, Cadu şi Alcantara, care şi-au dovedit clasa în a doua repriză a meciului cu Grodig. Tony, E. Dică, Dani şi Edimar au format o linie de mijloc extrem de agresivă. Clujul a făcut pressing avansat, Felice Piccolo a devenit playmaker în dese rînduri, iar munca feroviarilor a fost răsplătită cu patru goluri. Parcă mult mai motivat după prima selecţie în reprezentativa elefanţilor, Traore a arătat că poate deveni golgeterul de care CFR are nevoie. La ultimul gol a plecat de la mijlocul terenului cu o piruetă printre doi adversari şi a marcat după o combinaţie cu Buş.

“Rezultatele din pregătiri contează mai puţin. Important este faptul că încercăm formule noi de joc şi vedem cum se integrează ultimele achiziţii”
Andrea Mandorlini, antrenor CFR Cluj

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s