CFR Cluj, susţinută din deşertul irakian!


Costel Baciu, sergent în armata americană a transmis prin intermediul site-ului oficial al clubului, ataşamentul său pentru echipa campioană. Acesta răspândeşte brandul clujean peste tot unde are ocazia să călătorească, în misiunile sale

CFR Cluj a ajuns o echipă extrem de iubită şi peste hotare. Performanţele reuşite de gruparea din Gruia în numai şapte ani de la promovarea în primul eşalon fotbalistic al ţării, au atras atenţia multor români care au ales să trăiască departe de ţara natală. Un exemplu de ataşament pentru formaţia care are deja în palmares şase trofee este cel al lui Costel Baciu, un clujean care luptă în armata americană, tocmai în Irak. Înrolat în armată ca simplu infanterist, a urcat încet, treptele ierarhiei, până când a ajuns un sergent cu 12 puşcaşi marini în subordine.

Răspândeşte faima echipei campioane

În urmă cu mai mulţi ani, unul dintre colegii săi şi-a afişat pe vehiculul blindat un steag al celei mai faimoase echipe din lume, FC Barcelona. Ideea i-a surâs lui Costel, care a procedat la fel, cu un steag vişiniu, al formaţiei favorite, CFR Cluj. Locuieşte în Atlanta, dar informaţiile despre CFR au ajuns chiar în Wichita, Kansas, unde locuieşte un bun prieten al său, Seth. Steagul său, pe care scrie „CFR rules!“ a călătorit mii de kilometri:

„Eram într-o misiune de patrulare şi, deodată, s-a tras asupra echipei mele dintr-o moschee. Ne-am adăpostit într-o clădire din apropiere, unde am aşteptat întăriri. Cât am zăbovit pe acolo, am văzut scris pe un perete „Barca“ (prescurtare de la Barcelona). , mi-am spus şi am scos un marker negru. Am tăiat cu o linie cuvântul şi am scris „CFR Cluj rules!“. Apoi, când m-am întors la bază, mi-am confecţionat o pancartă, pe care o am şi astăzi, cu acelaşi mesaj şi am legat-o de partea frontală a unui blindat din dotarea unităţii. Acum să-i mai văd cu Barca lor!“, povesteşte acesta, pentru site-ul oficial al CFR-ului.

După acest episod, Costel Baciu a decis ca de fiecare dată, în misiunile sale, indiferent unde s-ar desfăşura acestea, să promoveze brandul echipei campioane. Americani, irakieni, scoţieni sau germani, au astfel ocazia să afle amănunte interesante despre echipa care va juca pentru a doua oară în cea mai prestigioasă competiţie intercluburi, Champions League.

Advertisements

One thought on “CFR Cluj, susţinută din deşertul irakian!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s