Singuri acasă


Campioana CFR a renunţat la patru jucători de profil ofensiv. Didy, Peralta, Ruiz şi Veljovici s-au antrenat ieri la Cluj sub comanda lui Horea Cîrlan.
Cleidimar Didy, cel mai în formă atacant din anul primului event reuşit de CFR Cluj. Diego Ruiz, omul decisiv în derby-ul cu “U” Cluj din 2008, cînd a obţinut penalty-ul din care Cadu a dus titlul. Sixto Peralta, singurul mijlocaş de ultima pasă din lotul “vişiniilor”. Rade Veljovici, atacantul sîrb care, deşi a fost transferat de clujenii în 2008, a jucat un singur meci pentru echipa din Gruia.
Toţi patru s-au antrenat ieri la baza CMC, în timp ce coechipierii lor plecau spre Austria, locul cantonamentului de vară. Sub comanda antrenorului cu portarii, Horea Cîrlan, Didy, Ruiz, Peralta şi Veljovici au luat în serios şedinţa de pregătire care a durat aproximativ o oră. Exerciţii de stretching, reprize de alergări, i-au făcut pe cei patru excluşi să transpire serios. Glumele au apărut numai la miuţă, cînd Ruiz a simulat o accidentare serioasă după o alunecare a lui Peralta. La final, cei patru jucători de atac şi-au strîns mingile şi au părăsit discret arena. Nu-i mai aştepta nimeni pentru autografe. Concluzia a tras-o brazilianul Didy. “E dureros să pleci aşa, să ţi se întîmple asta, după trei ani şi jumătate petrecuţi la echipă. Aşa se întîmplă în fotbal. Trebuie să privesc înainte, nu are rost să intru în polemici”, a spus fostul idol al tribunelor din Gruia.

12 goluri a marcat Didy pentru CFR Cluj în Liga 1

6 atacanţi au “vişiniii” în lot: Bjelanovici, Y. Kone, Deac, Bud, Traore şi Batin

“Sînt stupefiat. Nu mi s-a dat nici o explicaţie. Mi s-a spus că nu plec în Austria. Mai am un an de contract. Situaţia mea se va lămuri în cîteva zile”
Sixto Peralta, mijlocaş CFR Cluj

“Mi s-a propus să plec la Bistriţa, împrumut, însă cei de acolo nu mi-au făcut o ofertă convenabilă. Dacă nu se rezolvă ceva, rămîn la CFR”
Rade Veljovici, atacant CFR Cluj

Nu mai figurează pe site-ul oficial
Niciunul dintre cei patru jucători nu mai apare pe siteul oficial al clubului. Pînă acum cîteva zile, Peralta era caracterizat pe cfr1907.ro ca fiind un “un jucător elegant în execuţii, care face ca fotbalul să pară un sport rafinat şi exclusivist”. Argentinianul susţine că mai are un an de contract cu CFR, în timp ce conducerea e de altă părere. “I-am reziliat contractul. Clubul avea opţiune de prelungire pe încă un an, dar n-a activat-o”, a explicat Mureşan.

Viera spre Internaţional
Fundaşii Vitinha şi Viera nu s-au prezentat la antrenamentul de ieri. Cei doi îşi caută deja echipe. Fundaşul stînga portughez ar putea ajunge sub formă de împrumut la CS Otopeni, în timp ce ivorianul s-ar putea întoarce la Internaţional Curtea de Argeş, echipa pentru care a jucat în sezonul trecut. Dario Flores e în Uruguay şi îşi va rezilia contractul cu CFR. Oficialii “vişiniilor” caută o soluţie şi pentru Sanchez Prette, pe care vor să-l împrumute din nou în Argentina.

INBOX

Clujenii au plecat ieri în cantonament. 26 de jucători au făcut deplasarea în Austria. Culio, Emanuel Kone şi De Zerbi sînt aşteptaţi la Abtenau săptămîna viitoare.

Hugo Alacantara e convins că “vişiniii” au pierdut un om important la mijlocul terenului, după plecarea lui Nicolae Dică. “Ne este dor de el. Era un jucător important pentru echipa noastră”, a spus Alcantara.

Andrea Mandorlini a refuzat să ofere declaraţii înaintea plecării spre Austria. “Sînt în doliu”, a motivat tehnicianul, referindu-se la faptul că Italia a fost eliminată de la Cupa Mondială după înfrîngerea cu Slovacia.

“Va urma o perioadă grea, dar va trebui să ne pregătim bine. Am jucat în Italia împotriva unor echipe antrenate de Mandorlini. Îmi place cum gîndeşte fotbalul, are antrenamente specifice antrenorilor italieni”, a spus Saşa Bjelanovici.

Advertisements

One thought on “Singuri acasă

  1. pacat de Peralta….ca inrest nu is curios de ei … omul decisiv la pase de gol si pe teren in acelasi timp …. mai e ceva si de Ruiz …dar nah …Sixto Peralt is the best !!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s